Victor Draijer is bezig met een indrukwekkende seizoensstart.

HB Hoofdklasse

Victor Draijer heeft vertrouwen in de play-offs: ‘We zijn goed op dreef’

Foto: © Raymond Beugeling

Victor Draijer heeft vertrouwen in de play-offs: ‘We zijn goed op dreef’

Tekst: Olle Smits van Waesberghe

Victor Draijer is bezig aan een ‘monsterseizoen’. De slagman van Hoofddrop Pioniers heeft dit jaar in de Hoofdklasse een slaggemiddelde van 500. Iets wat sinds 1984 niet meer is voorgekomen. Met een derde plek op de ranglijst heeft Pioniers zich weten te plaatsen voor de play-offs. De eerste wedstrijd verloor zijn ploeg afgelopen donderdag van HCAW met 1-3. De twee daaropvolgende wedstrijden werden wel gewonnen en zo staan de Hoofddorpers er nu uitstekend voor.

Jij staat wel erg goed te spelen de laatste tijd. Hoe komt dat?
“Het is niet alsof ik nu hele andere dingen doe dan dat ik in het verleden heb gedaan. Ik ben dit jaar wel wat sterker geworden. Verder is het een kwestie van constant zijn. Ik heb gewoon het hoge niveau vast weten te houden. Als team spelen we ook goed. Dat helpt ook natuurlijk.”

Je bent naar eigen zeggen “sterker” geworden. Wat voor meerwaarde heeft dat?
“Als je wat sterker bent, dan heb je meer controle over de knuppel. Als je een bal goed raakt, dan komt deze harder van de knuppel af als je wat sterker bent. In dat opzicht helpt dat enorm.”

Je bent drie jaar geleden geblesseerd geraakt, hebt de laatste twee jaar weer kunnen spelen en toen brak ineens het coronavirus uit. Heb je in die tijd veel aan jezelf gewerkt?
“We hadden een goede voorbereiding. Het ging bijna allemaal beginnen en toen kwam corona. Het was wel belangrijk om tijdens de coronaperiode bezig te blijven. Alle sportscholen waren natuurlijk dicht net als de faciliteiten van de club. Dus dan maar creatief bezig zijn met een balletje op een grasveld. Toen we weer mochten zijn we met het team aan de slag gegaan en hebben we nog wat oefenwedstrijden kunnen spelen, om uiteindelijk met een goede voorbereiding aan het seizoen te beginnen.”

Jullie hebben de derde plek op de ranglijst weten te bemachtigen en jullie zijn momenteel bezig met de play-offs. Wat verwacht je daarvan?
“Wij zijn niet de uitgesproken favoriet. Dat zijn natuurlijk Neptunus en Amsterdam. Maar we hebben het goed gedaan. In de tweede helft van ons seizoen zijn we goed op stoom geraakt. Tegen Neptunus hebben we een keer gelijk gespeeld en een keer gewonnen. Wie weet kunnen we dat weer herhalen. Je weet nooit wat er kan gebeuren.”

Hoe gaan jullie ervoor zorgen om het hoge niveau vast te houden tijdens de play-offs?
“Ik denk niet dat we iets moeten veranderen. We moeten gewoon lekker doorgaan. We zijn goed op dreef en dat moeten we gewoon vast zien te houden. Gewoon focussen en niet die play-offs groter maken dan het is. We zien aan het eind van de rit wel waar we eindigen.”

Hoofddorp Pioniers gaat vol voor de Holland Series

⚾ | Gaat Hoofddorp Pioniers de Holland Series halen?

Posted by NH Sport on Monday, September 14, 2020


Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse