Na de winst teggen Hoofddorp Pioniers is Curaçao Neptunus nu de koploper in de Play-Offs.

HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus hervat Play-Offs met winst

Foto: © Robert Bos

Curaçao Neptunus hervat Play-Offs met winst

Na een noodgedwongen pauze heeft Curaçao Neptunus de Play-Offs vanavond hervat met winst tegen Hoofddorp Pioniers, de koploper uit de Bovenste 4-poule. In Rotterdam was de ploeg van hoofdcoach Ronald Jaarsma niet alleen met 3-1 te sterk, maar werd bovendien een einde gemaakt aan de lange hitting-streak van Victor Draijer.

De tweede speelronde uit de Play-Offs is vanavond van start gegaan zonder L&D Amsterdam. Vanwege coronabesmettingen bij spelers uit de Amsterdamse ploeg zijn de wedstrijden van de regerend kampioen tot nader order uitgesteld. Daarmee moeten de Amsterdammers straks in ieder geval vijf wedstrijden inhalen. Alle drie de wedstrijden van deze week tegen HCAW en de twee wedstrijden tegen Curaçao Neptunus van vorige week.

Door het uitstel van vorige week moest Curaçao Neptunus noodgedwongen een weekend aan de kant blijven staan. Vanavond pakten de Rotterdamse honkballers de draad weer op en klommen ze door hun tweede winst in de Play-Offs op naar de eerste plaats.

Curaçao Neptunus – Hoofddorp Pioniers

Curaçao Neptunus had tegen Hoofddorp Pioniers nog iets goed te maken. Twee weken geleden maakte de ploeg uit Hoofddorp nog een einde aan eerst de serie van zeventien overwinningen van de Rotterdammers op rij en vervolgens de ongeslagen serie van negentien wedstrijden. In de eerste van drie ontmoetingen in de Play-Offs verzekerde Neptunus zich vanavond met 3-1 wel van de winst.

Pioniers-hoofdcoach Mervin Gario wisselde vanavond veelvuldig van pitcher. Terwijl voor Curaçao Neptunus Diegomar Markwell (5-2-4-2 in zes innings) probleemloos stand hield, dirigeerde Gario zes verschillende pitchers naar de heuvel. Zij wisten samen knap stand te houden tegen de gevreesde slagploeg van Curaçao Neptunus. Niet in de laatste plaats door het goed en foutloos spelende Hoofddorpse veld. Tot tweemaal toe werd een Rotterdamse honkloper op het derde honk uitgeschakeld. En zelfs één keer op de thuisplaat. Daarmee bleef Hoofddorp Pioniers lang in de pas lopen: 3-1. Punten van Benjamin Dille (2 uit 4) in de vierde en Stijn van der Meer (2 uit 2) in de zesde inning maakten het verschil. Met geen enkele uit kreeg Hoofddorp Pioniers na hits van Mervin Gario en Duco Nuijten in de negende inning nog wel het gelijkmakende punt in scoringspositie, maar de ervaren closer Kevin Kelly redde zijn ploeg met twee strikeouts uit die netelige situatie.

Voor Curaçao Neptunus maakten Diegomar Markwell en Aaron de Groot vanavond een einde aan de imposante hitting-streak van Victor Draijer, die sinds de start van het seizoen in elke wedstrijd een honkslag had geslagen. In vier slagbeurten bereikte de rechtsvelder van Hoofddorp Pioniers vanavond echter geen enkele keer de honken. Zijn hitting-streak is daarmee geëindigd op 24 wedstrijden. In die serie kwam Draijer tot een slaggemiddelde van .474 (46 uit 97) met vijftien tweehonkslagen en 21 gescoorde punten.

Curaçao Neptunus – Hoofddorp Pioniers: 3-1 | boxscore

Twins Oosterhout – DSS/Kinheim

Twins Oosterhout won vanavond zijn tweede wedstrijd uit de Onderste 4-poule. De wedstrijd kreeg een curieuze wending toen pitcher Stefan Ianelli (2-10-0-1) voor Twins Oosterhout bij een 3-0 voorsprong in de derde inning geen slagbal meer kon gooien. Hij liet acht tegenstanders met vier wijd toe op de honken. Waarvan zes op rij. Daarmee was de voorsprong voor Twins Oosterhout verdwenen. Maar ook een pitcherwissel haalde aanvankelijk niets uit. Want ook zijn opvolger Javier Montero gooide met volle honken vier wijd. Uiteindelijk scoorde DSS/Kinheim in deze slagbeurt zesmaal zonder één honkslag te slaan.

De eerste twee Haarlemse honkslagen werden pas geslagen in de vierde inning. Samen goed voor het zevende punt voor de ploeg van hoofdcoach Michael Crouwel: 3-7. Vanaf dat moment trok Twins Oosterhout het duel weer naar zich toe. Montero kwam steeds beter in de wedstrijd en stond nog maar één honkslag toe. Zijn slagploeg sloeg via twaalf hits in vier innings tijd dertien punten binnen. Zo kon de winst met 16-8 alsnog mee terug naar Oosterhout. Rayshelon Carolina kwam tot vier hits in evenzoveel slagbeurten. Ruendrick Piternella sloeg met drie hits (twee tweehonkslagen) vier punten binnen. In totaal kwam Twins Oosterhout vanavond tot negentien honkslagen.

Twins Oosterhout – DSS/Kinheim: 16-8 (7 innings) | boxscore

Quick Amersfoort – Silicon Storks

In Amersfoort leek Silicon Storks vanavond op weg naar zijn pas vierde seizoenszege van dit seizoen. Zonder de geblesseerde Ademar Rifaela, Roger Bernadina en Bryan Engelhardt kwam Quick Amersfoort maar moeizaam op gang. In vier innings tijd werd de thuisploeg op een 0-6 achterstand gezet door de hekkensluiter. Catcher Jurrian Dijk (2 uit 3) scoorde na zijn twee tweehonkslagen en vrije loop driemaal.

Bij een 0-6 achterstand begon de thuisploeg in de vierde inning aan een inhaalrace. Die werd voltooid in de zevende inning toen Emeron Lourens (3 uit 5) twee ploeggenoten binnensloeg en Quick Amersfoort voor het eerst dit duel op voorsprong bracht: 8-6. Met drie strikeouts gooide Wendell Floranus hierna de wedstrijd uit. Daarmee is Quick Amersfoort in de Onderste 4-poule op gelijke hoogte gekomen met koploper DSS/Kinheim.

Quick Amersfoort – Silicon Storks: 8-6 (7 1/2 innings) | boxscore

Klassement

Bovenste 4-pouleOnderste 4-poule
1. Curaçao Neptunus2-41. DSS/Kinheim4-6
2. Hoofddorp Pioniers4-42. Quick Amersfoort4-6
3. HCAW3-23. Twins Oosterhout4-4
4. L&D Amsterdam1-04. Silicon Storks4-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse