Het Koninkrijksteam bleef ook in de tweede serie tegen Duitsland ongeslagen.

Softbal

Koninkrijksteam treft op zondag opnieuw Duitsland

Foto: © Sascha Schneider

Koninkrijksteam treft op zondag opnieuw Duitsland

Aanstaande zondag treft Team Kingdom of the Netherlands in Enschede opnieuw Duitsland. Het is de derde en laatste keer dit seizoen dat de twee nationale ploegen tegenover elkaar staan. De eerste vier wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen door het Koninkrijksteam.

Op het veld van Tex Town Tigers worden wederom twee wedstrijden gespeeld, waarvan de eerste start om 12.30 uur en de tweede om ca. 14.30 uur. De ploeg van bondscoach Jongejan is het aan zijn stand verplicht om opnieuw twee keer te winnen van de Duitsers.

Dat moeten zij gaan doen met de volgende selectie:

Pitchers:
Marielle Vleugels – FysioExpert Olympia Haarlem
Marjolein Merkx – ROEF!
Rebecca Soumeru – Sparks Haarlem

Catchers:
Laura Wissink – Quick Amersfoort
Dinet Oosting – Tex Town Tigers

Infielders:
Maxime van Dalen – Sparks Haarlem
Onaisha Franka – ROEF!
Shakeena Croes – FysioExpert Olympia Haarlem
Lizzie Clarijs – Terrasvogels
Britt Vonk – Tex Town Tigers
Riangela Flanegin – Hoofddorp Pioniers

Outfielders:
Wies Ligtvoet – ROEF!
Brenda Beers – FysioExpert Olympia Haarlem
Cindy van der Zanden- ROEF!
Jessie van Aalst – FysioExpert Olympia Haarlem

De wedstrijden zijn weer live te volgen via de live stream van Softbaldino. De links hiervoor zullen wij nog delen, maar je kunt je voor de zekerheid ook vast abonneren op het Youtube kanaal van de mannen van SDTV.

Later in het seizoen speelt het Koninkrijksteam nog een tweetal bijzondere wedstrijden. Woensdag 23 september staat er in Bussum om 19.30 uur een honkbalwedstrijd op het programma tegen de nationale dameshonkbalploeg, die dit jaar deel zou nemen aan het WK, maar dit toernooi vanwege corona geschrapt zag worden.

Voor deze wedstrijd sluiten Isa Los, Tess Remmers en Suka van Gurp aan bij de selectie, waar Riangela Flanegin dan geen deel van uit maakt. Een week later zijn de herensoftballers van DVH in Amstelveen de tegenstander. Dan voegt ook werpster Richelle van Gennip van Quick Amersfoort zich ook bij de selectie.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal