Honkbal

Pro update: Debuut Apostel, play-offs naderen

Pro update: Debuut Apostel, play-offs naderen

De play-offs in de Major League Baseball staan voor de deur. Dit is alweer de voorlaatste Pro update van het reguliere seizoen, want op zondag 27 september worden de laatste wedstrijden gespeeld, voordat de play-offs beginnen.

Die play-offs zijn in dit vreemde coronaseizoen, waarin de DH ook al werd gebruikt in de National League, uitgebreid van vijf teams per league, naar acht teams per league. Betekent dat ook dat we meer Kingdom Boyz in de play-offs hebben? Dat bekijken we deze week vast.

Ozzie Albies laat zien wat hij kan wanneer hij volledig fit is. Aan het begin van het seizoen ondervond hij hinder van zijn geblesseerde pols. Na een herstelperiode op de Injured List is hij nu weer fit en speelt hij de sterren van de hemel. Hij is al meermaals zeer belangrijk geweest voor de Braves, die bovenaan staan in de NL East en de play-offs bijna niet meer kunnen ontlopen.

Het is zaterdag. Sherten Apostel heeft zijn workout met de zogenaamde taxi squad in Globe Life Park in Arlington, Texas achter de rug en keert terug naar zijn hotelkamer. Tijd voor een dutje en dan vanavond lekker de hoofdmacht bekijken op televisie.

Dat liep even anders, want de beoogde startende derde honkman is ziek. GM Jon Daniels maakt de beslissing: Apostel krijgt een kans. Alles wordt in het stadion in werking gezet en een van de clubbies moet Apostel ophalen, want hij moet met spoed naar het stadion. De clubbie belt en belt nogmaals, maar krijgt in eerste instantie geen gehoor. Het zal toch niet gebeuren dat Apostel de kans krijgt, maar ‘m mist omdat hij ligt te pitten?

Vijf gemiste oproepen op zijn telefoon en opeens schrikt de jonge Curaçaoënaar wakker. Net op tijd, want bij de zesde oproep krijgt hij de opdracht om zijn warming up in zijn hotel te starten. Hij staat in de basis vanavond!

In de auto naar het stadion zit alles tegen: stoplichten op rood, brug open. Noem het maar op, maar dat geeft hem nog net even de kans om zijn moeder te bellen: “Mam, ik ben een Major Leaguer!”

In zijn debuut sloeg hij direct zijn eerste hit en later in de week was hij goed voor een paar mooie plays en zijn eerste double. Een mooi begin! Voorlopig mag het talent bij de Rangers vooral tegen lefty pitchers spelen. Grijpt hij zijn kans? Hij heeft nog een ruime week.

Geen speciale week voor Xander Bogaerts. Zo niet speciaal dat er op MLB.com van de afgelopen week geen enkel highlight naar boven komt als je op zijn naam zoekt. Voor de Red Sox in het algemeen is het sowieso een seizoen om te vergeten. Zij staan helemaal onderaan en gaan de play-offs, twee jaar nadat zij de World Series wonnen, niet halen.

Als we dan toch een hoogtepuntje moeten noemen van Bogaerts deze week dan is het onderstaande tweet:

De strijd om de Kingdom speler met de meeste homeruns in 2020 is spannend en Didi Gregorius heeft zich gemeld aan de top van het klassement. Drie homeruns deze week, waaronder wederom een grand slam, zijn tweede van het seizoen! Zijn Phillies staan met 24 wins en 25 losses nu op de laatste Wild Card plek en zullen hard moeten vechten om de play-offs te bereiken.

Het is Carter Kieboom nog niet gelukt om definitief door te breken, maar hij is nog jong en dus wordt de fans verteld dat ze geen paniek hoeven te hebben, maar geduld moeten tonen met hun jonge infielder.

https://twitter.com/NBCSNationals/status/1306690701183328272

Kijk eens naar dat slaggemiddelde van Jurickson Profar. Een maand geleden sloeg hij nog ruim onder de .200, maar Profar is in vorm. Hij heeft de overstap van het infield naar het outfield gemaakt en dat heeft hem niet alleen aanvallend een boost gegeven. Kijk maar eens naar de play uit onderstaand filmpje (aan het einde) en naar de stats uit onderstaande tweet.

De Padres gaan de play-offs halen en waar Profar vorig seizoen bankspeler was bij de Athletics, lijkt hij dit jaar een grote rol te gaan spelen in mogelijk succes in San Diego.

Het seizoen van Jonathan Schoop, dat in de boeken gaat als een succesvol seizoen bij de Tigers, lijkt voorbij. Hij is met een polsblessure op de injured list geplaatst en zou eventueel nog terug kunnen keren in het laatste weekend van het seizoen, maar de kans dat dit gebeurt, lijkt klein.

Focus kan op het herstel en hopelijk een nieuw mooi contract deze winter, waarin hij opnieuw free agent is. De Tigers gaan de play-offs namelijk niet halen.

Ook Simmons is na dit seizoen free agent en ook hij gaat met zijn team, de Angels, de play-offs niet halen. Na zijn enkelblessure is hij sterk terug gekomen en zijn goede defense met bovengemiddelde aanval (106 wRC+) leveren hem ongetwijfeld een mooi nieuw contract op, maar waar?

https://twitter.com/jgroc/status/1306730371749474304?s=20

Geen goede persoonlijke week voor Tromp, maar zijn Giants wonnen weer wat wedstrijden en dus kon Tromp zijn overwinningstweet weer delen. De Giants staan momenteel, net als de Phillies, op een Wild Card spot, maar de Cardinals, Brewers en Mets zijn deze week nog in de race voor die twee Wild Cards.

Jansen pakte deze week zijn elfde save, maar zijn week stond vooral in het teken van één slechte outing. Zijn eerste loss van het seizoen, die er vooral voor zorgde dat zijn ERA en WHIP opgeblazen werden en er een stuk minder goed uitzien dan eerder dit seizoen. Dat neemt niet weg dat Jansen bezig is aan een topseizoen en dat zijn Dodgers deelname aan de play-off al niet meer kunnen mislopen. We gaan Jansen dit jaar zeker nog een paar keer in actie zien!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal