Roelie Henrique scoorde twee van de dertien punten voor zijn ploeg.

HB Hoofdklasse

Noodlot slaat opnieuw toe in de Play-Offs

Foto: © Robert Bos

Noodlot slaat opnieuw toe in de Play-Offs

Na alle coronaperikelen heeft het noodlot vanavond in de Play-Offs opnieuw toegeslagen. Op het moment dat voor het eerst sinds 10 september weer allebei de wedstrijden in de Bovenste 4-poule van start waren gegaan, begaf de verlichting het in de Rob Hoffmann Vallei. Daardoor moest het duel tussen HCAW en Curaçao Neptunus worden gestaakt. L&D Amsterdam kon wel zijn eerste volledige wedstrijd spelen sinds 10 september. Dat leverde een oppermachtige zege op voor de regerend kampioen.

Na bijna twee weken coronaleed voor de Amsterdamse ploeg luisterden Kalian Sams en Gilmer Lampe de rentree van L&D Amsterdam vanavond op met homeruns voor een afgetekende overwinning op nummer twee Hoofddorp Pioniers. In de Onderste 4-poule was vanavond ook Twins Oosterhout met 22 hits productief. Rayshelon Carolina (5 uit 5) sloeg zes punten binnen voor de Oosterhoutse ploeg. In die Onderste 4-poule keerde DSS/Kinheim met zijn vijfde zege weer terug op de eerste plaats.

HCAW – Curaçao Neptunus

Na een snelle inning kreeg Curaçao Neptunus vanavond in de tweede inning van het duel tegen HCAW de eerste lopers op de honken. Vier wijd voor voor Gianison Boekhoudt en een hit van Dudley Leonora brachten lopers op het eerste en derde honk. Door een fout geslagen bal sneuvelde hierna één van de lichtmasten. Doordat er daarbij ook veel glas op de grond terecht was gekomen, werd besloten het duel uit veiligheidsoverwegingen te staken. Het duel wordt nu morgenavond vanaf 19.30 uur hervat.

L&D Amsterdam – Hoofddorp Pioniers

De honkballers van Hoofddorp Pioniers doen dit jaar een serieuze gooi naar een eerste finaleplaats in zeven jaar tijd. Maar met de eindstrijd in zicht werd vanavond opnieuw het pitchersprobleem voor de Hoofddorpse ploeg pijnlijk duidelijk. Het vertrek van Lars Huijer (Duitsland) en Scott Prins (Verenigde Staten) heeft een enorm gat geslagen in de selectie van de ploeg. Pitchers Yassir Lackhar en Matthijs Oosterbeek kregen vanavond allebei een homerun tegen, waardoor L&D Amsterdam al na twee innings comfortabel met 7-0 aan de leiding ging.

In de eerste inning sloeg Kalian Sams drie punten binnen met zijn hekklap. Gilmer Lampe deed dat een inning later dunnetjes over. Nathan Berkel bracht vanaf de derde inning de rust terug in de wedstrijd. De buitenvelder gooide op 8 september in de wedstrijd tegen Quick Amersfoort zijn tot dusver enige twee innings als pitcher voor de Hoofddorpse ploeg. Nu hield hij de regerend kampioen drie innings puntloos. Hij kwam zelfs ongeschonden uit de inning toen L&D Amsterdam in de vijfde slagbeurt de honken vol kreeg.

Nadat Nathan Berkel in de zesde inning met volle honken op de heuvel was afgelost, liep L&D Amsterdam uit naar de 13-1 winst. Kenny Berkenbosch en Jair van Borculo sloegen elk twee van de zes Amsterdamse punten binnen in deze zesde slagbeurt. Met Rob Cordemans, Shairon Martis, Donny Breek en Tom de Blok voor de Amsterdammers op de heuvel was het vanavond een ongelijke strijd. Het kwartet stond slechts één punt toe. Tyler Boersma kon in de zesde inning na zijn honkslag en twee keer vier wijd scoren op een wilde worp van Donny Breek.

L&D Amsterdam – Hoofddorp Pioniers: 13-1 (6 1/2 inning) | boxscore

Quick Amersfoort – DSS/Kinheim

Door elf vrije lopen en vier wilde worpen werd het DSS/Kinheim vanavond makkelijk gemaakt. Vanaf de vierde inning nam de Haarlemse ploeg in de wedstrijd tegen Quick Amersfoort de leiding in de wedstrijd en gaf die niet meer uit handen. Via een tweepunten-homerun van Tijmen Takke en vier binnengeslagen punten van Taylor Clemensia hield Quick Amersfoort wel aansluiting bij zijn tegenstander, maar de winst nam DSS/Kinheim met 7-9 terug naar Haarlem. Met twaalf achtergebleven lopers op de honken liet de Haarlemse ploeg na om met groter verschil te winnen.

Door de winst van vanavond heeft de ploeg van hoofdcoach Michael Crouwel de eerste plaats in de Onderste 4-poule overgenomen van Quick Amersfoort. Bij de Amersfoortse ploeg maakte catcher Lars Visser zijn debuut voor de hoofdmacht.

Quick Amersfoort – DSS/Kinheim: 7-9 | boxscore

Silicon Storks – Twins Oosterhout

Silicon Storks zit nog altijd in de hoek waar de klappen vallen. De Haagse honkballers wisten al ruim een maand geen wedstrijd meer te winnen. Vanavond werd tegen Twins Oosterhout de achttiende wedstrijd op rij verloren. De slagploeg van Twins Oosterhout sloeg vanavond 22 hits om een 3-0 achterstand vanaf de tweede inning om de draaien in een 3-19 overwinning.

Ruendrick Piternella (vierde inning), Brian Biezen (vijfde inning), Rayshelon Carolina (zesde inning) en Tyriq Kemp (zevende inning) sloegen driehonkslagen. Carolina had een productieve avond. De Curaçaose midvelder sloeg vijf honkslagen in evenzoveel slagbeurten, scoorde viermaal en bracht zes ploeggenoten over de thuisplaat. Hij zorgde daarmee in zijn eentje voor zes van de negentien punten voor zijn ploeg. Mick Vos (3 uit 4) en Tyriq Kemp (3 uit 4) sloegen samen zeven punten binnen en scoorden samen zesmaal. Voor de Oosterhoutse ploeg maakte het achttienjarige Duitse talent Simon Groß zijn debuut. De pitcher komt over uit de Duitse Bundesliga, waar hij gooide voor Berlin Flamingos. Groß gooide de zesde inning met drie strikeouts.

Silicon Storks – Twins Oosterhout: 3-19 (7 innings) | boxscore

Klassement

Bovenste 4-pouleOnderste 4-poule
1. Curaçao Neptunus4-61. DSS/Kinheim7-10
2. Hoofddorp Pioniers7-62. Quick Amersfoort7-10
3. L&D Amsterdam,2-23. Twins Oosterhout7-08
4. HCAW3-24. Silicon Storks7-00

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse