Softbal

Softbalsters verslaan honkbalsters in unieke wedstrijd

Softbalsters verslaan honkbalsters in unieke wedstrijd

In Bussum vond op het veld van HCAW op woensdagavond een zeer speciale wedstrijd plaats. Twee nationale vrouwenteams namen het tegen elkaar op: Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softball nam het op tegen Team Kingdom of the Netherlands Women’s Baseball. Voor deze gelegenheid werd er gekozen voor een honkbalwedstrijd en opvallend genoeg waren het de softbalsters die aan het langste eind trokken.

In aanloop naar deze wedstrijd had bondscoach Ferenc Jongejan zijn speelsters wel even voorbereid op een pitcher die bovenhands zou gooien. De voormalig profwerper in de organisatie van de Chicago Cubs gooide een keer batting practice voor zijn speelsters.

Dat betaalde zich direct in de eerste inning al uit, want mede dankzij mooie honkslagen van Maxime van Dalen, Laura Wissink, Suka van Gurp, Shakeena Croes en Wies Ligtvoet namen de softbalsters al een zeer grote voorsprong.

Of zij die voorsprong vast konden houden, was nog even de vraag. Want wie zou er bovenhands kunnen pitchen bij de softbalsters? Maxime van Dalen en later reliever Tess Remmers lieten zien dat dit geen enkel probleem was.

Toen de wedstrijd vanwege regen gestaakt most worden, hadden de softbalsters een zeer comfortabele voorsprong en zo werd deze unieke battle tussen honkbal en softbal beslist in het voordeel van softbal. De samenvatting van de wedstrijd, gemaakt door de mannen van SoftbaldinoTV, zie je hieronder:

Volgende week woensdag staat er voor het Koninkrijksteam nog een oefenwedstrijd op het programma tegen de heren softballers van DVH. Ook deze wedstrijd wordt door SDTV live uitgezonden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal