Cruaçao Neptunus boekte vanavond zijn vijfde zege in de Play-Offs.

HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus zeker van finale

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

Curaçao Neptunus zeker van finale

Curaçao Neptunus heeft zich vanavond als eerste ploeg geplaatst voor de Holland Series. De Rotterdamse honkballers waren in Bussum met 2-9 te sterk voor HCAW. Voor Curaçao Neptunus sloeg Dudley Leonora in het restant van vorige week gestaakte wedstrijd met een homerun drie punten binnen.

(Dit artikel is op 29-09-2020 bijgewerkt op basis van artikel 6.14 lid f2.i van het Reglement van Wedstrijden.)

Enkele momenten nadat minister-president Mark Rutte tijdens een live persconferentie aankondigde dat met ingang van morgen publiek bij sportwedstrijden niet meer is toegestaan, begonnen de honkballers van Curaçao Neptunus en HCAW aan zeer waarschijnlijk de laatste wedstrijd van dit hoofdklasseseizoen met publiek.

Ondanks de verscherpte maatregelen mogen vooralsnog wedstrijden nog wel worden gespeeld. Daarmee krijgen de teams uit de hoofdklasse de kans om in de komende weken het seizoen uit te spelen. Via de website honkbal.nu blijven de wedstrijden online te zien.

Vijfde zege

In de laatste wedstrijd in de hoofdklasse van dit seizoen met publiek, was Curaçao Neptunus vanavond in Bussum met 2-9 te sterk voor HCAW. Met zijn vijfde zege in de Play-Offs is de Rotterdamse ploeg zeker van een plaats in de finale. In het klassement kunnen L&D Amsterdam en HCAW nog wel op gelijke hoogte komen, maar in dat geval zouden de Rotterdammers (achter HCAW) op basis van het resultaat in wedstrijdpunten van de onderling gespeelde wedstrijden, zich kwalificeren voor de eindstrijd (volgens artikel 6.14 van het Reglement van Wedstrijden).

Het is het negende jaar op rij dat de Rotterdamse club zich heeft geplaatst voor de Holland Series. In totaal stonden de Rotterdamse honkballers tot dusver 25 keer in de Holland Series. Dat leverde tussen 1991 en 2018 achttien titels op. In de clubhistorie werd Neptunus negentien keer landskampioen.

De wedstrijd tussen HCAW en Curaçao Neptunus begon vandaag in de tweede inning met lopers op het eerste en derde honk. De start van het duel was vorige week donderdagavond. Toen moest de wedstrijd worden gestaakt nadat Dashenko Ricardo door een foutbal één van de lichtmasten van de Rob Hoffmann Vallei kapot had geslagen. Een dag later werd geprobeerd het duel in Rotterdam in te halen, maar toen gooide de regen roet in het eten.

Homerun

Bij de hervatting sloeg de ploeg van manager Ronald Jaarsma vanavond direct toe. Nadat Ricardo met zijn vier wijd had gezorgd voor volle honken, scoorde Neptunus viermaal door een vangfout in het buitenveld en hits van Stijn van der Meer (3 uit 5) en Benjamin Dille. In de vierde inning scoorde Neptunus opnieuw vier punten. Dudley Leonora (4 uit 5) sloeg er met een homerun drie binnen. HCAW kwam niet verder dan punten van Arthur Bonevacia (solohomerun) in de tweede en Berend Ruben in de negende inning.

Kaj Timmermans, debutant Joey Herbold en gelegenheidspitcher Gianison Boekhoudt hielden HCAW vanavond op drie hits. Herbold stond in de zevende en achtste inning alleen twee lopers toe op de honken door geraakt werper en vier wijd, maar werd vervolgens geholpen door een dubbelspel.

HCAW – Curaçao Neptunus: 2-9 | boxscore

Klassement

Bovenste 4-pouleOnderste 4-poule
1. Curaçao Neptunus6-101. DSS/Kinheim9-12
2. Hoofddorp Pioniers8-62. Quick Amersfoort9-12
3. L&D Amsterdam3-43. Twins Oosterhout8-10
4. HCAW5-24. Silicon Storks8-00

Resterende programma

dinsdag 29 september
19.30 uur: Curaçao Neptunus – HCAW
19.30 uur: Hoofddorp Pioniers- L&D Amsterdam

donderdag 1 oktober 2020
19.30 uur: L&D Amsterdam – HCAW

zaterdag 3 oktober 2020
14.30 uur: HCAW- L&D Amsterdam
14.00 uur: Silicon Storks – Twins Oosterhout

zondag 4 oktober 2020
14.00 uur: L&D Amsterdam – HCAW

dinsdag 6 oktober
19.30 uur: Curaçao Neptunus- L&D Amsterdam

donderdag 8 oktober 2020
19.30 uur: L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus

zaterdag 10 oktober 2020
14.00 uur: start Holland Series

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse