Honkbal

Pro update: MLB play-offs van start met Albies, Profar en Jansen

Pro update: MLB play-offs van start met Albies, Profar en Jansen

Vanwege het naderende einde van het reguliere seizoen hebben we op vrijdag even gewacht met de Pro Update. Vandaag kunnen we de balans opmaken na een vreemd coronaseizoen en weten we welke Kingdom Boyz met hun teams nog in actie zullen komen in de play-offs. Voor een aantal andere spelers eindigde het seizoen met een blessure in mineur.

Wat is Ozzie Albies sterk teruggekomen van zijn blessure. Na een matige start van het seizoen en een langdurig verblijf op de Injured List zag het er allemaal nog niet zo rooskleurig uit voor de tweede honkman, maar sinds zijn terugkeer hebben we hem weer op zijn oude Silver Slugger niveau zien spelen. En dat is prima timing voor de Braves, die het deze week in de Wild Card Round (een nieuwe ronde die dit jaar toegevoegd is aan de play-offs, die nu bestaan uit zestien teams!) opnemen tegen de Reds.

Game 1: Woensdag 30 september om 18.00 uur – Reds @ Braves
Game 2: Donderdag 1 oktober om TBD – Reds @ Braves
Game 3*: Vrijdag 2 oktober om TBD – Reds @ Braves
*indien noodzakelijk

Dat niet alles goed ging sinds zijn terugkeer blijkt overigens wel uit onderstaande tweet.

https://twitter.com/handlit33/status/1309651106209976325

Het begon erg mooi voor Sherten Apostel. In zijn debuutwedstrijd sloeg hij direct zijn eerste honkslag. Niet veel later volgde zijn eerste double, maar daar bleef het voor nu even bij. Bij het maken van onderstaande duik, raakte hij geblesseerd aan zijn rug. Apostel gaat nog genoeg kansen krijgen bij de Rangers, maar dat zal dan pas vanaf 2021 zijn, want de Rangers eindigden als laatste in de AL West.

Xander Bogaerts was in dit rare seizoen wederom de beste speler van het Koninkrijk. Met zijn elfde homerun van het seizoen zorgde hij ervoor dat hij het seizoen eindigde met een slaggemiddelde van .300 en een WAR van 1.9. Bogaerts en de Red Sox zien we in 2021 pas weer terug, want zij eindigden op gepaste afstand van de teams die de play-offs bereikten op een vijfde en laatste plaats in de AL East.

Didi Gregorius heeft bewezen dat hij weer helemaal terug is op zijn oude niveau. In 2019 had hij duidelijk nog last van de naweeën van de beruchte Tommy John surgery. Dit jaar speelde hij alle 60 wedstrijden voor de Phillies en liet hij zien wat hij altijd laat zien: steady defense, een slaggemiddelde tussen de .250 en .300, lefty power en overall bovengemiddeld goede offense. Hij tekende een eenjarig contract en is na de World Series officieel free agent. Waar zou hij in 2021 spelen?

Voor Carter Kieboom wordt 2020 een jaar om snel te vergeten. Hij kreeg de kans om zich in de basis te knokken bij de regerend kampioen, maar greep die tot nu toe nog allerminst. Hij sloot zijn seizoen tot overmaat van ramp af met een blessure. Het vizier kan op 2021, want de Nationals missen als titelverdediger de play-offs. Nieuw seizoen, nieuwe kansen voor Kieboom?

In onderstaande tweet lees je een interessant feitje: Jurickson Profar eindigt 2020 met een hoger slaggemiddelde dan de gedoodverfde MVP kandidaat Fernando Tatis Jr. Dat is tekenend voor de tweede helft van het seizoen, die beide spelers meemaakten. Waar Tatis Jr. zijn productie enigszins af zag nemen, werd Profar alleen maar beter.

Op 5 augustus stond Profar nog op een slaggemiddelde van .081. Sindsdien sloeg hij in 143 slagbeurten .329 met zes homeruns en is hij een van de belangrijkste spelers van de Padres, die voor het eerst in jaren terug zijn in de play-offs.

Game 1: Woensdag 30 september om 23.00 uur Cardinals @ Padres
Game 2: Donderdag 1 oktober om TBD Cardinals @ Padres
Game 3*:Vrijdag 2 oktober om TBD Cardinals @ Padres
*indien noodzakelijk

Jonathan Schoop kwam in de laatste week van het seizoen niet meer in actie. De tweede honkman had nog te veel last van zijn blessure, maar kan terugkijken op een uitstekend seizoen. What’s next? Free agency. Voor het derde seizoen op rij kan hij deze winter op zoek naar een nieuw contract.

Ook Simmons kan statistisch gezien terugkijken op een prima seizoen. Een enkelblessure zorgde ervoor dat hij niet veel speelde en in de laatste week nam hij een opvallende beslissing. Hij greep de mogelijkheid aan, die spelers dit seizoen kregen, om vanwege corona een vervroegd einde te maken aan zijn seizoen.

Net als Schoop en Gregorius is Simmons na de World Series free agent. Zou er een team interesse hebben in een keystone met Didi/Simba en Schoop?

Tromp kende een goede laatste week, met onder meer een 2-run homerun. Zijn rookie-seizoen eindigde echter in mineur. Hij werd door de Giants met een schouderblessure op de Injured List geplaatst en kwam daarna niet meer in actie. Tromp zal in de winter moeten revalideren om vervolgens in 2021 de strijd aan te gaan met superster Buster Posey en toptalent Joey Bart.

Kenley heeft zich prima hersteld van zijn enige slechte outing van het seizoen van vorige week. Die ene outing zorgt ervoor dat zijn statistieken niet zo mooi zijn als hij had gehoopt, maar al met al heeft hij een prima seizoen achter de rug.

En een voordeel van het korte seizoen: Kenley is nog relatief vers en dat zou hem in de play-offs dit jaar wel eens kunnen helpen. Na een aantal tegenvallende wedstrijden in de play-offs in voorgaande seizoenen, zou dat een zeer welkome verandering zijn voor de Dodgers, die als favoriet gezien worden voor de titel.

Game 1: Donderdag 1 oktober om 04.00 uur: Brewers @ Dodgers
Game 2: Donderdag 1 oktober om TBD: Brewers @ Dodgers
Game 3*: Vrijdag 2 oktober om TBD: Brewers @ Dodgers
*indien noodzakelijk

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal