Kalian Sams sloeg met een homerun twee punten binnen.

HB Hoofdklasse

Winst Amsterdam, regen in Rotterdam

Foto: © FIBS/EzR-NADOC

Winst Amsterdam, regen in Rotterdam

L&D Amsterdam heeft vanavond een nieuwe stap gezet op weg naar de Holland Series. De Amsterdamse honkballers waren met 2-5 te sterk voor Hoofddorp Pioniers. Voor deze ploeg is daarmee een einde gekomen aan het seizoen. In Rotterdam konden Curaçao Neptunus en HCAW voor de vierde keer in zes dagen tijd hun wedstrijd niet uitspelen.

Met lege tribunes begonnen de vier teams uit de Play-Offs vanavond aan hun inhaalduels. Anderhalf uur eerder was de maatregel van het kabinet van kracht gegaan waardoor publiek bij alle sportwedstrijden niet meer is toegestaan. Met die maatregel moeten het aantal contactmomenten worden verminderd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus.

In de verlenging van de Play-Offs strijden na vandaag nog drie ploegen om de uiteindelijke landstitel. Hoofddorp Pioniers werd na zijn verlies tegen L&D Amsterdam als eerste ploeg uitgeschakeld. De honkballers uit Hoofddorp speelden daarmee vanavond hun laatste wedstrijd van dit seizoen.

Curaçao Neptunus is inmiddels al wel zeker van een plaats in de Holland Series. In het klassement kunnen L&D Amsterdam en HCAW nog wel op gelijke hoogte komen, maar in dat geval zouden de Rotterdammers (achter HCAW) op basis van het resultaat in wedstrijdpunten van de onderling gespeelde wedstrijden, zich kwalificeren voor de eindstrijd (volgens artikel 6.14 lid f2.i van het Reglement van Wedstrijden).

Curaçao Neptunus – HCAW

Het veld van Neptunus werd in de vierde inning door de regen onbespeelbaar.
Het veld van Neptunus werd in de vierde inning door de regen onbespeelbaar.

Een dag na de breuk tussen de Bussumse club en hoofdcoach Dè Flanegin stond HCAW vanavond opnieuw tegenover koploper Curaçao Neptunus. Om zicht te houden op de eerste finaleplaats sinds 2005 kan HCAW zich in zijn resterende vier wedstrijden bijna geen verlies meer permitteren. De slagploeg van HCAW begon vanavond dan ook voortvarend. Op het pitchen van Diegomar Markwell kwamen de honkballers uit Bussum tot zes hits. Linoy Croes opende in de tweede inning de score na hits op rij van Kevin Dirksen, Bob van der Meer en Christopher Gé. Voor HCAW stond pitcher Dennis Burgersdijk alleen een honkslag toe aan openingsslagman Stijn van der Meer in de eerste inning.

Nadat Bob van der Meer in de eerste helft van de vierde inning uit was gegaan door een grondbal, kwam de regen met bakken uit de lucht. Na een kwartier wachten werd het duidelijk dat het veld in het Neptunus Familiestadion vanavond niet meer bespeelbaar zou worden. Het duel moet bij een 0-1 voorsprong voor HCAW nu morgenavond worden afgemaakt.

Curaçao Neptunus – HCAW: gestaakt (regen)

Hoofddorp Pioniers – L&D Amsterdam

Tom de Blok: vijf strikeouts in twee innings.
Tom de Blok: vijf strikeouts in twee innings.
Foto: © Robert Bos

Met de zesde nederlaag in negen wedstrijden is vanavond een einde gekomen aan het seizoen voor Hoofddorp Pioniers, dat lang een serieuze kandidaat was voor een plaats in de Holland Series. De ploeg werd in augustus hard geraakt door het plotselinge vertrek van Lars Huijer, de beste pitcher van vorig seizoen. De sterke start in de reguliere competitie, waarbij dertien van de 21 wedstrijden werden gewonnen, kon de ploeg in de Play-Offs geen vervolg geven.

Vanavond ging Hoofddorp Pioniers strijdend ten onder tegen regerend kampioen L&D Amsterdam. Kalian Sams bracht L&D Amsterdam met zijn homerun in de vierde inning op een 0-2 voorsprong. Delano Selassa (driehonkslag) maakte er even later in diezelfde slagbeurt 0-3 van. In de zevende inning scoorden de Amsterdammers opnieuw. Met zijn honkslag sloeg Kenny Berkenbosch zowel Denzel Richardson als Kalian Sams over de thuisplaat.

Hoofddorp Pioniers gaf zich niet zomaar gewonnen. Op het pitchen van voormalig prof Juan Carlos Sulbaran scoorde de Hoofddorpse ploeg tweemaal in de vijfde inning na onder meer een hit van Nathan Berkel en een driehonkslag van Reangelo Willems. In de negende inning kreeg de ploeg van Mervin Gario bij de 2-5 achterstand alle honken vol door een hit van Victor Draijer, een tweehonkslag van Reangelo Willems en vier wijd voor Jorrit Penseel. Het leverde echter geen punt op. L&D Amsterdam wist ongeschonden uit de slagbeurt te komen voor zijn derde zege iin deze Play-Offs. Daarmee passeren de Amsterdammers in het klassement nu nummer twee Hoofddorp Pioniers.

Hoofddorp Pioniers – L&D Amsterdam: 2-5 | boxscore

Klassement

Bovenste 4-pouleOnderste 4-poule
1. Curaçao Neptunus6-101. DSS/Kinheim9-12
2. L&D Amsterdam4-62. Quick Amersfoort9-12
3. Hoofddorp Pioniers9-63. Twins Oosterhout8-10
4. HCAW5-24. Silicon Storks8-00

Resterende programma

Woensdag 30 september 2020
19.30 uur: Curaçao Neptunus – HCAW

donderdag 1 oktober 2020
19.30 uur: L&D Amsterdam – HCAW

zaterdag 3 oktober 2020
14.30 uur: HCAW- L&D Amsterdam
14.00 uur: Silicon Storks – Twins Oosterhout

zondag 4 oktober 2020
14.00 uur: L&D Amsterdam – HCAW

dinsdag 6 oktober
19.30 uur: Curaçao Neptunus- L&D Amsterdam

donderdag 8 oktober 2020
19.30 uur: L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus

zaterdag 10 oktober 2020
14.00 uur: start Holland Series

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse