Het Koninkrijksteam kwalificeerde zich vorig jaar met de Europese U16-titel voor het WK.

Softbal

Nieuwe speeldata voor eerste WK U18

Nieuwe speeldata voor eerste WK U18

Het eerste wereldkampioenschap softbal voor speelsters van 18 jaar en jonger wordt van zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april 2021 in Lima gehouden. Het Nederlands Koninkrijksteam is één van de zestien deelnemers aan dit WK. De nieuwe speeldata zijn vandaag bekendgemaakt door de World Baseball Softball Confederation (WBSC).

Deze eerste editie van het U18 wereldkampioenschap zou in eerste instantie in augustus van dit jaar worden gehouden in de Peruaanse hoofdstad. Vanwege de coronapandemie werd de mondiale titelstrijd in april door de WBSC als één van de eerste toernoooien uitgesteld. Drie maanden later ging er definitief een streep door het WK.

Vandaag heeft de WBSC het toernooi opnieuw ingepland voor komend voorjaar. Zestien landen stijden dan op het Villa María del Triunfo Sports Complex in hoofdstad Lima (Peru) om de allereerste wereldtitel in de U18-klasse. Het wereldkampioenschap is een vervanger van het U19 WK, dat vorig jaar werd gewonnen door de Verenigde Staten. Het Nederlands Koninkrijksteam eindigde op dat toernooi op een dertiende plaats.

Speelgerechtigd

Aan de hand van de Europese ranglijst kregen zowel Italië, Tsjechië en het Koninkrijksteam een startbewijs. Op het WK is de complete top 12 aanwezig. De Filipijnen en Colombia ontvingen een wildcard.

Alle speelsters die dit jaar speelgerechtigd waren voor het U18 wereldkampioenschap mogen volgend voorjaar ook nog deelnemen aan het WK.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal