Van links naar rechts: Rob Cordemans, Nick Veltkamp en Matz Schutte.

HB Hoofdklasse

Pitchers L&D Amsterdam gooien no-hitter

Foto: © Robert Bos

Pitchers L&D Amsterdam gooien no-hitter

(Van links naar rechts: Rob Cordemans, Nick Veltkamp en Matz Schutte.)

Pitchers Rob Cordemans, Nick Veltkamp en Matz Schutte hebben vanavond in de wedstrijd tegen HCAW een gecombineerde no-hitter gegooid. In zeven innings stonden zij samen geen enkele honkslag toe. De Amsterdamse ploeg won met 10-0 en heeft nu nog maar één overwinning nodig om na Curaçao Neptunus als tweede ploeg de Holland Series te halen.

De no-hitter van L&D Amsterdam was de eerste in de hoofdklasse sinds 26 april vorig jaar. Toen gooide Lars Huijer de vijftigste no-hitter (door één pitcher) in de historie van de hoofdklasse. Deed Huijer het vorig jaar in zijn eentje voor Hoofddorp Pioniers, voor L&D Amsterdam werkten vanavond Rob Cordemans, Nick Veltkamp en Matz Schutte samen. Voor Cordemans was het zijn tweede no-hitter in zijn hoofdklassecarrière. Op 7 mei 2005 gooide de veteraan een no-hitter voor het Rotterdamse Neptunus in de met 8-0 gewonnen wedstrijd tegen Amsterdam Pirates, zijn huidige club.

Rob Cordemans zette vanavond in de eerste vijf innings de toon. De 45-jarige pitcher gooide vijf keer drie slag en stond alleen in de derde inning een loper toe op de honken nadat hij Leandro Anasagasti had geraakt met een pitch. De catcher van de Bussumse ploeg kon na een mislukte pick-off zelfs een honk opschuiven. Maar met twee strikeouts op rij haalde Cordemans zelf zijn ploeg uit de slagbeurt.

Homerun

Nick Veltkamp volgde met drie strikeouts op rij in de zesde inning, waarna voormalig profpitcher Matz Schutte de no-hitter uitgooide. Met twee man uit gooide Schutte vier wijd op Arthur Bonevacia, maar zag hierna tweede honkman Niels van Weert de wedstrijd beëindigen met een vangbal.

De slagploeg van L&D Amsterdam was aanzienlijk productiever. Met veertien hits maakte de thuisploeg een vervroegd einde aan het duel. Na een puntloze eerste inning scoorde L&D Amsterdam in vijf slagbeurten op rij om in de zesde inning de 10-0 eindstand op het scorebord te brengen. Aangewezen slagman Denzel Richardson sloeg vier punten binnen met een driehonkslag in de derde inning en driepunten-homerun in de zesde inning. Delano Selassa (4 uit 4) sloeg in de vijfde inning de bal voor een solohomerun eveneens over de hekken van het Loek Loevendie Ballpark.

Holland Series

Met de 10-0 winst tegen HCAW heeft de regerend kampioen nu aan nog één overwinning voldoende om zich opnieuw te plaatsen voor de Holland Series. Daarvoor wist eerder Curaçao Neptunus zich al te plaatsen. Zaterdag gaan de honkballers van L&D Amsterdam op bezoek bij HCAW en kan de strijd om de finale definitief worden beslist. HCAW kan alleen de eindstrijd nog bereiken als de Bussumse ploeg zijn resterende twee wedstrijden tegen L&D Amsterdam en het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Curaçao Neptunus wint.

Ook L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus hebben nog twee onderlinge duels op het programma. Ook als de Amsterdammers zich morgen plaatsen voor de finale, blijven die duels noodzakelijk om het thuisvoordeel in de best-of-seven van de Holland Series te bepalen.

Werpcijfers pitchers L&D Amsterdam:
Rob Cordemans (5): 5-0-0-1 | 63 pitches
Nick Veltkamp (1): 3-0-0-0 | 20 pitches
Matz Schutte (1): 0-1-0-0 | 13 pitches

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse