Voor de tweede dag op rij was L&D Amsterdam te sterk voor HCAW.

HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam ook naar Holland Series

Foto: © Alfred Cop

L&D Amsterdam ook naar Holland Series

L&D Amsterdam heeft zich als tweede ploeg geplaatst voor de Holland Series. De regerend kampioen behaalde vanmiddag in een regenachtig Bussum zijn laatste benodigde zege om een finaleplaats te bemachtigen. HCAW werd met 1-5 verslagen. In de Holland Series staat de titelverdediger opnieuw tegenover Curaçao Neptunus.

Dat Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam voor het vijfde jaar op rij de Holland Series zouden bereiken, lag aan het begin van het seizoen in de lijn der verwachtingen. De twee teams maakten in het verkorte seizoen
hun favorietenrol waar. Ondanks goede tegenstand van Hoofddorp Pioniers en HCAW eindigden zij in de reguliere competitie op de eerste en tweede plaats. In de Play-Offs hebben ze nu ook beiden een plaats in de finale in de wacht gesleept.

Eerder deze week werd Curaçao Neptunus na winst tegen HCAW al de eerste finalist. Vandaag voegde L&D Amsterdam zich met winst op eveneens HCAW bij de Rotterdammers in de Holland Series. Gilmer Lampe opende in de eerste inning de score. Via runs van Kenny Berkenbosch in de tweede en Kalian Sams in de derde inning liepen de bezoekers uit naar 0-3. Alle drie de Amsterdammers kwamen met vier wijd op de honken. Patrick Bok probeerde in de vierde inning nog wat te doen aan de achterstand. Na zijn tweehonkslag verkleinde hij het verschil tot 1-3 op een hit van Kevin Dirksen.

Regen

Het was het enige punt dat Jim Ploeger (9-1-5-0) vandaag toestond. De pitcher van L&D Amsterdam gooide negen keer drie slag in zes inning. Op een hit van Delano Selassa liep L&D Amsterdam in de vijfde inning opnieuw uit. De tweede honkman van de Amsterdamse ploeg sloeg vandaag drie punten binnen. Kalian Sams (vier wijd) en Denzel Richardson (honkslag) scoorden op zijn hit in de vijfde inning de laatste twee punten van de wedstrijd: 1-5. Na zes innings werd besloten de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen. Regen maakte verder spelen niet meer mogelijk.

De vijfde winst in deze Play-Offs loodste L&D Amsterdam in de Holland Series. De Amsterdamse ploeg heeft zich voor de elfde keer geplaatst voor de Holland Series. Het Rotterdamse Neptunus nam maar liefst 25 keer eerder deel aan de Holland Series. Acht keer eerder stonden de twee teams tegenover elkaar in de finale. De Amsterdammers wonnen de serie in 1987, 1990 en 2019. Neptunus was de sterkste in de finale in 2010, 2014, 2016, 2017 en 2018.

De Holland Series gaan van start op zaterdaag 10 oktober. Voor die tijd staan er voor L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus nog twee onderlinge wedstrijden uit de Play-Offs op het programma. Daarin spelen de twee finalisten om het thuisvoordeel in de Holland Series.

HCAW – L&D Amsterdam: 1-5 (6 innings)

Klassement

Bovenste 4-pouleOnderste 4-poule
1. Curaçao Neptunus6-101. DSS/Kinheim9-12
2. L&D Amsterdam6-102. Quick Amersfoort9-12
3. Hoofddorp Pioniers9-63. Twins Oosterhout8-10
4. HCAW7-24. Silicon Storks8-00

Resterende programma

Onbekend
Curaçao Neptunus – HCAW
Silicon Storks – Twins Oosterhout

zondag 4 oktober 2020
14.00 uur: L&D Amsterdam – HCAW

dinsdag 6 oktober
19.30 uur: Curaçao Neptunus- L&D Amsterdam

donderdag 8 oktober 2020
19.30 uur: L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus

zaterdag 10 oktober 2020
14.00 uur: start Holland Series

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse