Denzel Richardson sloeg met een homerun en driehonkslag vier punten binnen.

HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam: vierde winst in zes dagen tijd

Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

L&D Amsterdam: vierde winst in zes dagen tijd

Met een 11-4 overwinning heeft L&D Amsterdam vandaag de eerste plaats in handen gekregen in de Play-Offs. De regerend kampioen begon de week nog op de derde plaats in de Bovenste 4-poule, maar haalde koploper Curaçao Neptunus in met vier overwinningen in zes dagen tijd.

In de Play-Offs zijn nu nog drie wedstrijden niet gespeeld. Eén daarvan is de gestaakte wedstrijd tussen Curaçao Neptunus en HCAW. De Rotterdamse honkballers hebben ook nog twee duels voor de boeg tegen L&D Amsterdam. Beide teams zijn al zeker van deelname aan de Holland Series. Of de resterende wedstrijden nog worden gespeeld, is onzeker. Hierover moet nog een definitief besluit worden genomen.

In de derde wedstrijd uit het drieluik tegen HCAW sloegen Denzel Richardson en Kenny Berkenbosch vanmiddag homeruns om hun ploeg aan een 11-4 overwinning te helpen. Nadat Richardson met zijn hekklap al twee punten had binnengeslagen in de eerste inning, deed de international dat met een driehonkslag in de derde inning opnieuw. Vijf runs in de eerste en nog eens vier in de derde inning leverden daarmee een vroege 9-3 voorsprong op. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Uiteindelijk trok de Amsterdamse thuisploeg met 11-4 de winst naar zich toe.

De vijf Amsterdamse pitchers gooiden samen vijftien keer drie slag. Starter Donny Breek nam er in de eerste twee innings vijf voor zijn rekening. En ook zijn opvolger Naut Kragt had hierna in drie innings vijf strikeouts. Twee van de vier punten voor HCAW werden gescoord door midvelder Jeandro Tromp, die vanmiddag goed was voor drie hits, waaronder een tweehonkslag. Ook Patrick Bok (2 uit 3) sloeg een tweehonkslag. En had mede daardoor drie binnengeslagen punten.

L&D Amsterdam – HCAW: 11-4

Klassement

Bovenste 4-pouleOnderste 4-poule
1. L&D Amsterdam7-121. DSS/Kinheim9-12
2. Curaçao Neptunus6-102. Quick Amersfoort9-12
3. Hoofddorp Pioniers9-63. Twins Oosterhout8-10
4. HCAW8-24. Silicon Storks8-00

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse