HB Hoofdklasse

Aftellen naar de Holland Series: ‘We zijn aan elkaar gewaagd’

Aftellen naar de Holland Series: ‘We zijn aan elkaar gewaagd’

Het honkbalseizoen zit er bijna op en de Holland Series staan weer voor de deur. In deze reeks wedstrijden wordt beslist wie zich tot kampioen van Nederland mag kronen. Dwayne Kemp (Curaçao Neptunus) en Kalian Sams (L&D Amsterdam) hebben er zin in, maar hopen wel dat alle omstandigheden goed zijn: “Hopelijk zit het weer mee.”

Teskt: Olle Smits van Waesberghe

Wat verwachten jullie van de Holland Series?

Sams: “Het wordt net als vorig jaar een spannende strijd. Er zijn twee teams die enorm aan elkaar gewaagd zijn. Hopelijk kan het allemaal wel doorgaan, met het oog op de weersomstandigheden. Dat is wel een dingetje dat meespeelt.”

Kemp: “Ik hoop ook dat het weer meezit. Als het fors regent, dan spelen we niet. Hopelijk gaat het wel door, want iedereen heeft er zin in en is gebrand om te spelen. Bij Neptunus speel je namelijk om te winnen. Vorig jaar hebben we de landstitel zelf weggegeven. Dat gebeurt weleens in topsport, maar wij blijven niet in het verleden leven. Wij gaan vol voor het kampioenschap.”

Wie is de grote favoriet?

Sams: “Ik zou het niet weten. Het hangt er ook vanaf aan wie je het vraagt. Of je bent voor Amsterdam, of je bent voor Neptunus. Dat zijn de twee teams waar het de afgelopen jaren om heeft gedraaid. Beide teams hebben veel kwaliteit. Het is maar net waar je voorkeur ligt.”

Kemp: “Ik weet niet wie de uitgesproken favoriet is. Maar wij gaan ervan uit dat wij het sterkste team zijn. We kijken niet op hun neer, want petje af hoe ze in 2019 zijn teruggekomen. Maar wij willen gewoon winnen en het maakt ons niet uit wie we op ons pad tegenkomen.” 

Wie wordt de belangrijkste speler?

Sams: “Dat is lastig om te zeggen. Het is honkbal. Je weet het niet. Uiteraard hoop ik tijdens de Holland Series belangrijk te kunnen zijn voor het team.”

Kemp: “Geen idee. Eerst moeten we winnen en daarna zien we wel wie er belangrijk is geweest. Onze line-up kent de Holland Series en ook andere finales. We hebben wel grotere dingen meegemaakt dan het landskampioenschap.”

Wie wordt er landskampioen?

Sams: “Ik ga er vanuit dat wij dat gaan worden. Daar geloof ik zeker in. Maar we moeten zeker niet denken dat we deze klus wel eventjes zullen klaren. We moeten ons eigen spel blijven spelen en hard werken. Neptunus is een goede ploeg. Elke inning, slag en pitch telt. Met die mindset gaan we ook de Holland Series in.”

Kemp: “Neptunus wordt landskampioen. Wij als team weten wat we moeten doen.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse