Honkbal

Pro update: Jansen of Albies in de World Series?

Pro update: Jansen of Albies in de World Series?

We zijn een week verder in de MLB play-offs en we weten inmiddels één ding zeker: er staat één Curaçaose speler in de World Series! Laten we eens een blik werpen op de prestaties van de “Kingdom Boyz” in de play-offs.

Ozzie

De Atlanta Braves stonden in de National League Division Series tegenover de grootste verrassing van dit seizoen: de Miami Marlins. De Marlins, waren de laatste jaren juist een van de lelijke eendjes in de MLB en werden dit jaar hard getroffen door een corona uitbraak binnen de selectie. Onder leiding van twee legendarische Yankees (manager Don Mattingly en eigenaar Derek Jeter) werden toch de play-offs bereikt en werden in de Wild Card Series zelfs de Cubs uitgeschakeld.

In de strijd tussen de twee teams uit de NL East was Atlanta echter overduidelijk de beste ploeg. Albies kende aanvallend niet zijn beste serie (.167), maar leverde verdedigend een hele grote bijdrage in de sweep tegen de Marlins:

Kenley

Ook de Los Angeles Dodgers speelden tegen een division rival in de San Diego Padres. De Padres waren dit seizoen misschien wel het leukste team om naar te kijken, maar de Dodgers zijn de absolute favoriet voor de titel en zij maakten die favorietenrol waar. In drie wedstrijden werden de Padres in deze best-of-five aan de kant gezet.

Voor Kenley Jansen was deze serie geen doorslaand succes. Niet voor het eerst in zijn loopbaan had hij het erg moeilijk in de play-offs. Sloot Jansen Game 1 met een 5-1 voorsprong nog goed af? In Game 2 moest hij in de negende inning toestaan dat de Padres naderden tot 1 run. Met twee uit en Fernando Tatis Jr. als volgende slagman besloot manager Dave Roberts Jansen te vervangen.

Het is nog maar de vraag of Jansen in de NLCS bij een save situation de kans krijgt of dat Roberts dan voor een andere reliever kiest.

Profar

Profar en de Padres verloren dus in drie wedstrijden van de Dodgers. Was Profar in het reguliere seizoen en tijdens de Wild Card Series nog in topvorm? In de NLDS ging hij 0-8 en kwam zijn enige hoogtepunt in het veld toen hij vanuit het linksveld Austin Barnes uitgooide op het derde honk.

Voor Profar betekent het einde aan het seizoen dat hij free agent is. Een onzekere periode breekt aan, maar zijn status als voormalig toptalent en zijn prestaties van de laatste twee maanden zouden hem voor 2021 weer een mooi contract op moeten kunnen leveren.

In de American League hebben de Houston Astros zich geplaatst voor de ALCS. De Yankees en de Rays bepalen in Game 5 komende nacht wie met de Astros gaat strijden om een plek in de World Series.

NPB

Het is een raar seizoen voor de Oranje internationals in de NPB. De SoftBank Hawks staan bovenaan, maar de inbreng van onze jongens is tot nu toe nihil. Rick van den Hurk is nog altijd geblesseerd en Wladimir Balentien heeft een tegenvallend seizoen en speelde ruim een maand in de Japanse Minor Leagues. Inmiddels is hij gelukkig weer terug bij de Hawks, maar dat heeft nog niet tot succes geleid.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal