Golden League

Spanning en regen domineren in Golden League

Foto: © Fred Versluis

Spanning en regen domineren in Golden League

Regen, regen en nog eens regen. De vele neerslag zorgt voor het steeds weer schrappen en daarna opnieuw vaststellen van wedstrijden. Het begint een beetje onoverzichtelijk te worden. Op zaterdag 26 september konden de vier geplande double-headers van die dag volgens schema worden gespeeld. Maar daarna speelden de weersomstandigheden flink parten. Op de hiernavolgende dagen moesten liefst 26 wedstrijden (gepland of inhaal) worden afgelast, omdat de speelvelden simpelweg onbespeelbaar waren geworden vanwege de vele regen. Alle wedstrijden zijn inmiddels weer opnieuw vastgesteld. Drie daarvan staan er nu op de agenda voor zowel dinsdag 13 als donderdag 15 oktober. Aanstaande zaterdag (17 oktober) was de aanvankelijke laatste speeldag waarop competitiewedstrijden waren vastgesteld, maar een dag later volgt nu nog een reeks inhaal-ontmoetingen. En de competitie krijgt op zaterdag 24 oktober een vervolg met de op dat moment nog openstaande inhaalwedstrijden.

Ook dit weekeinde was het weer raak. Zaterdag wisten alleen Tex Town Tigers en Sparks Haarlem eenmaal een wedstrijd tot een goede einde te brengen. Sparks won met 3-10. De tweede ontmoeting werd na zes minuten gestaakt vanwege de regen. In Haarlem begonnen Olympia Haarlem en Quick Amersfoort op het Nol Houtkamp Sportpark aan hun eerste duel, maar dat werd na anderhalve inning (0-1 Quick) gestaakt. Op het Van der Aart Sportpark werd ook de opener tussen Terrasvogels en Amsterdam Pirates na anderhalve inning stilgelegd met een 4-2 stand voor de thuisploeg. De dubbel tussen Hoofddorp Pioniers en Roef! is zaterdag niet begonnen en zondag werden drie geplande inhaal-dubbels geschrapt.

spanning

Ondertussen stijgt de spanning aan de top van de ranglijst. Vijf teams zijn nog in de race voor het landskampioenschap, maar het lijkt er meer en meer op dat de titelstrijd nu gaat tussen koploper (en regerend kampioen) Roef!, Sparks Haarlem en Tex Town Tigers. Door de winst in Enschede op zaterdag nestelde Sparks Haarlem zich nu naast TTT op de tweede plek, slechts twee punten achter de landskampioen. Sparks Haarlem heeft nog zeven wedstrijden te spelen, waaronder een dubbel tegen hekkensluiter Amsterdam Pirates, maar ook tegen Roef! en Olympia Haarlem plus het tweede duel tegen TTT. Roef! moet nog zes wedstrijden afwerken. Naast de dubbel tegen Sparks moet ook Roef! het nog opnemen tegen TTT en het puntloze Hoofddorp Pioniers. Tex Town Tigers heeft nog vijf wedstrijden voor de boeg. Daaronder, zoals gezegd de wedstrijden tegen Sparks Haarlem en Roef!, plus nog een dubbel tegen Quick Amersfoort. Kortom, het zal waarschijnlijk tot het einde toe spannend blijven. Niet alleen wat de ontknoping in de Golden League betreft, maar ook of alle wedstrijden gespeeld kunnen worden en de weersomstandigheden niet opnieuw voor een verstoring zorgen.

In Enschede draaide Sparks Haarlem een snelle achterstand om in een overwinning via een 6-run rally in de derde slagbeurt. In de eerste inning kwam Tex Town Tigers driemaal tot scoren. De ploeg kreeg de honken snel vol via een stootslag-honkslag van Britt Vonk, een fout op een stootslag van Annemiek Jansen en een stootslag-honkslag van Lindsey Meadows. Na dit korte slagwerk haalde Dinet Oosting uit en produceerde een 2-run double. Na een dubbelspel werd het derde punt gescoord op een honkslag van Merel Oosterveld.

rally

Sparks Haarlem pakte een punt terug in de tweede inning toen Lorraine Kieft (3-uit-3, twee runs, twee doubles) opende met een tweehonkslag en scoorde op een honkslag van Nina Oomes. De ploeg sloeg vervolgens toe met zes punten in de derde slagbeurt op zeven honkslagen. Na een honkslag (Kimberly Jones) en tweehonkslag (Suka Van Gurp) sloeg Maxime van Dalen twee punten binnen met een tweehonkslag en ging de rally van start. Lorraine Kieft volgde met een RBI-double, waarna een stootslag-honkslag van Tammie Lijbers het vierde punt in de inning opleverde. Even later leverde Dervisa Mutic een 2-run triple af, maar liep te ver door over het derde honk en werd alsnog uitgeschakeld. Maar de wedstrijd was min of meer beslist, want Sparks Haarlem stond nu met 3-7 voor. Mutic sloeg een tweehonkslag, driehonkslag, scoorde eenmaal en had drie RBI’s.

Tex Town Tigers kreeg niet veel scoringskansen, maar Sparks Haarlem bereikte een verschil van zeven punten door driemaal te scoren in de vijfde inning. Dat gebeurde na een korte regenonderbreking. Een fout, een double-steal en een tweehonkslag van Suka Van Gurp voerden de stand toen op naar 3-10. Even later kon het duel vanwege het puntenverschil voortijdig worden afgesloten door pitcher Kirsten Scheele, die zesmaal drie slag gooide.

Een half uur later ging de tweede ontmoeting van start. Sparks Haarlem nam een snelle 0-2 voorsprong na een tweehonkslag van Dervisa Mutic, een honkslag van Kimberly Jones en een tweehonkslag van Suka Van Gurp. Er waren zes minuten verstreken toen regen verder spelen onmogelijk maakte. Het duel wordt uitgespeeld op zondag 18 oktober.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League