HB Hoofdklasse

Victor Draijer wint MVP Award en wordt gekroond tot Beste Slagman

Foto: © Freek vd Kooij

Victor Draijer wint MVP Award en wordt gekroond tot Beste Slagman

Op zondag werden, vlak voor de start van Game 1 van de Holland Series vier KNBSB Awards uitgereikt. Victor Draijer ging er met de belangrijkste award aan de haal: hij werd uitgeroepen tot MVP van de Hoofdklasse in 2020.

Van elk team uit de top-4 van de Hoofdklasse is een speler genomineerd. Voor Curaçao Neptunus is dat Dwayne Kemp, voor L&D Amsterdam Kalian Sams, voor Hoofddorp Pioniers Victor Draijer en voor HCAW Arthur Bonevacia. De eer viel uiteindelijk dus ten deel aan Draijer, die kan terugkijken op een fantastisch seizoen.

Draijer sloeg 42 honkslagen in 84 slagbeurten (.500) en sloeg dit jaar in elke wedstrijd een honkslag, gemiddeld twee honkslagen per wedstrijd en sloeg 24 runs binnen. Zijn slugging percentage (.726) en on-base percentage (.571) waren uiteraard fenomenaal. Met dat slaggemiddelde van .500 was het natuurlijk geen verrassing dat Draijer ook de Beste Slagman werd.

Vlak na de uitreiking reageerde hij voor de camera:

Homerun King

In 2019 won Bryan Engelhardt de award voor de Home Run King van de Hoofdklasse met zes homeruns. Al vrij snel werd duidelijk dat de winnaar van dit seizoen, ondanks het feit dat maar de helft van de wedstrijden gespeeld werd, met een hoger aantal homeruns zou eindigen.

Kalian Sams sloeg dit jaar maarliefst acht homeruns en pakte dus de award voor de Homerun King van de Hoofdklasse. Zijn teamgenoot Roelie Henrique ging wederom aan de haal met de award voor de Meeste Gestolen Honken. Henrique stal evenals Dwayne Kemp dit seizoen 14 honken, maar deed dit in 15 pogingen en was daarom efficiënter dan de Rotterdammer.

https://www.instagram.com/p/CGNIJ6lAyIo/

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse