Golden League

Geen kampioen in de Golden League in 2020

Foto: © Fred Versluis

Geen kampioen in de Golden League in 2020

Nadat op vrijdag definitief duidelijk werd dat de deur voor een hervatting van het honkbal- en softbalseizoen in de topcompetities op slot ging, heeft het bestuur van de KNBSB vandaag de beslissing genomen om voor het seizoen 2020 geen kampioen uit te roepen voor de Fastpitch Golden League.

Bij de softbalsters in de Golden League stond er dit jaar geen Holland Series op het programma. In overleg met de deelnemende verenigingen werd besloten om in dit door corona ingekorte seizoen alleen een reguliere competitie te spelen. Het team dat na afloop bovenaan zou staan, zou worden uitgeroepen tot kampioen.

Toen de competitie deze week vroegtijdig afgebroken werd, stonden Roef! en Sparks Haarlem met 34 punten uit 22 wedstrijden samen bovenaan.

Volgens de wedstrijdbepalingen van de KNBSB zou er dan een beslissingswedstrijd gespeeld moeten worden om een kampioen te bepalen, maar omdat deze wedstrijd nu niet gespeeld kan worden, heeft het bestuur van de KNBSB besloten om ook in deze klasse geen kampioen uit te roepen. In de Silver League stond Neptunus bovenaan en de Rotterdamse ploeg is daarom uitgeroepen tot kampioen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League