Kenley Jansen kende gisteravond een historische avond: zijn zeventiende save en zijn eerste vier wijd van het seizoen en bovendien zijn eerste tweehonkslag en binnengeslagen punt in de Major League.

Honkbal

Kenley Jansen opnieuw naar World Series

Kenley Jansen opnieuw naar World Series

Voor de derde keer in vier seizoenen hebben de Los Angeles Dodgers zich geplaatst voor de World Series. En voor de derde keer in vier jaar gaat de ploeg van Curaçaoënaar Kenley Jansen proberen die felbegeerde World Series titel te pakken. Is drie keer scheepsrecht voor de Dodgers van manager Dave Roberts? Kunnen zij de eerste titel voor het roemruchte team uit LA binnen halen sinds 1988? De World Series beginnen in de nacht van dinsdag op woensdag. De tegenstander in de Fall Classic? Tampa Bay Rays.

Voor het zover is blikken wij in deze speciale editie van de ‘Pro update’ nog even terug op de strijd tussen Kenley Jansen en Ozzie Albies in de NLCS.

Game 1

De NLCS begon uitstekend voor Ozzie Albies en de Atlanta Braves. Bij een 1-1 stand in de negende inning sloegen de Braves twee homeruns om uit te lopen naar een 5-1 voorsprong en dat bleek ook de einduitslag. Een van die homeruns kwam van de knuppel van Albies:

Ozzie sloeg in Game 1 2 uit 5 met 2 RBI, Kenley kwam niet in actie.

Game 2

In de tweede wedstrijd namen de Braves al vroeg een ruime voorsprong. Na zesenhalve inning stond het 7-0 voor Atlanta, maar de Dodgers kwamen sterk terug met drie runs in de zevende inning en vier in de negende. De solo homerun van Ozzie Albies in de top of the ninth was dus ontzettend belangrijk. Net als een dag eerder werd de bal in de bullpen gevangen door Braves closer Mark Melancon.

Albies sloeg in deze wedstrijd 3-4 met 2 RBI, Kenley kwam opnieuw niet in actie.

Game 3

Op donderdag stonden de twee zelfde teams (uiteraard) weer tegenover elkaar, maar het werd een hele andere wedstrijd. Al na één inning stonden de Dodgers met 11-0 voor. Het werd uiteindelijk 15-3. Albies leek zijn derde homerun van de serie te slaan, maar werd door Cody Bellinger beroofd:

Ozzie sloeg 1-4 en scoorde een run, Kenley kreeg in de zesde inning de kans om weer even in actie te komen na een aantal dagen rust. Hij gooide een perfect inning.

Game 4

Met Clayton Kershaw op de heuvel hadden de Dodgers goede hoop dat zij de stand in de best-of-seven gelijk konden trekken. De beste werper van zijn generatie blijkt echter al jaren in de play-offs de nodige moeite te hebben om met de druk om te gaan.

Ook in deze start ging het weer mis voor de lefty. In de zesde inning scoorden de Braves bij een 1-1 stand zes runs, waaronder vier op het conto van Kershaw. Zij liepen uiteindelijk zelfs uit naar een 10-2 overwinning en een welhaast onoverbrugbare 3-1 voorsprong in de serie.

Albies sloeg 2-4 en maakte deze belangrijke vangbal in de zevende inning. Jansen kwam niet in actie.

Game 5

Met de rug tegen de muur (3-1 achter in de serie, 2-0 in Game 5) kregen de Dodgers hulp van één van hun toptalenten. Korte stop Corey Seager sloeg twee homeruns, maar de meest opvallende homerun kwam later in de wedstrijd: Will Smith (catcher van de Dodgers) sloeg een 3-run homerun op het werpen van … Will Smith (pitcher van de Braves).

Ozzie Albies ging in deze wedstrijd 0-4 met twee strikeouts. Kenley Jansen gooide de wedstrijd in de negende inning bij een 7-3 voorsprong in het slot. Geen save, wel een hele sterke outing.

Game 6

Beide teams konden in de zesde wedstrijd weer beschikken over hun aas. Walker Buehler was namens de Dodgers zes innings lang oppermachtig en zag zijn slagploeg, mede dankzij wederom een homerun van Corey Seager, in de eerste inning al een 3-0 voorsprong nemen. Met een 3-1 voorsprong in de negende inning kreeg Jansen als closer de bal van manager Dave Roberts en pakte hij zijn eerste save van de NLCS:

Albies sloeg 1 uit 4.

Game 7

Net als in de ALCS kwam er in deze serie dus een Game 7. In de American League versloegen de Rays de Astros en in de National League startten de Braves wederom voortvarend. Ze namen een 2-0 voorsprong in de tweede inning en een 3-2 voorsprong in de vierde inning. Twee solo homeruns zorgden uiteindelijk voor de beslissing in deze serie. Beide homeruns werden geslagen door Dodgers: Kike Hernandez en Cody Bellinger.

Met één run verschil in de negende inning koos Roberts in deze wedstrijd een keer niet voor Jansen. Hij liet Julio Urias, die al twee perfecte innings gegooid had, staan en die beloonde die beslissing door nog eens een perfecte inning toe te voegen.

Albies sloeg 0-2, maar kreeg twee keer vier wijd en scoorde één run. Hij eindigde de serie met een slaggemiddelde van .333 en was een van de beteren aan de kant van Atlanta. Jansen had na drie outings een ERA van 0.00 en 1 save.

Morgen begint het echte werk voor de Dodgers. Voor de derde keer in vier seizoenen en al jaren op papier het beste team in de MLB. Nu moet het allemaal leiden tot een World Series titel. Kenley Jansen is er klaar voor:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal