Lars Huijer (links) Mike Bolsenbroek na de gewonnen finale.

Honkbal

Huijer en Bolsenbroek kampioen in Duitsland

Huijer en Bolsenbroek kampioen in Duitsland

Werpers Lars Huijer en Mike Bolsenbroek zijn met de Zuid-Duitse club Heidenheim Heideköpfe kampioen van Duitsland geworden. Waar in Nederland door overheidsmaatregelen de Holland Series abrupt werden stil gelegd bij een 2-0 tussenstand voor L&D Amsterdam tegen Curaçao Neptunus, kon de best-of-five van de finaleserie in Duitsland het afgelopen weekend wel worden afgemaakt.

De twee teams stonden voor het vierde jaar op rij tegenover elkaar in de finale van de Duitse Bundesliga, dat dit seizoen door de coronacrisis was ingekort tot slechts zeven weken. De regerend landskampioen won de serie van de Bonn Capitals met 3-0 (12-3, 3-0 en 8-3).

Huijer pakte de tweede wedstrijd met een shut-out. De Nederlandse international verliet vlak voor de start van de Nederlandse Play-Offs om persoonlijke redenen zonder verdere toelichting plotseling zijn club Hoofddorp Pioniers en stapte met instemming van de KNBSB over naar de Duitsers. Hij reisde elk weekend op en neer naar Duitsland.

Landgenoot Bolsenbroek woont al enige tijd in Duitsland en werd voor de de club uit Heidenheim winnend pitcher in de eerste en derde wedstrijd. De twee internationals van het Nederlands Koninkrijksteam kwamen samen in drie wedstrijden tot 23 strikeouts. Dat leverde Bolsenbroek na afloop van de finale de titel van Meest Waardevolle Speler op. Huijer werd uitgeroepen tot beste pitcher van de finaleserie. Heidenheim Heideköpfe heeft nu in totaal vijf landstitels behaald.

Wedstrijd 1: Bonn Capitals – Heidenheim Heideköpfe 3-12
Mike Bolsenbroek: 7IP, 4K, 1BB, 4H, 1ER

Wedstrijd 2: Bonn Capitals – Heidenheim Heideköpfe 0-3
Lars Huijer: 9IP, 10K, 2BB, 6H, 0ER

Wedstrijd 3: Heidenheim Heideköpfe – Bonn Capitals 8-3
Mike Bolsenbroek: 6IP, 9K, 2BB, 7H, 2ER

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal