Honkbal

Jansen tegen NOS: “Ik zou nog graag een WBC spelen!”

Jansen tegen NOS: “Ik zou nog graag een WBC spelen!”

In een interview met de NOS heeft Kenley Jansen vandaag aangegeven graag nog eens met Team Kingdom of the Netherlands deel te nemen aan de World Baseball Classic. Of dit toernooi volgens planning door zal gaan in het voorjaar van 2021 is vanwege corona nog onduidelijk. Hoewel er zeer sterke geruchten zijn dat het toernooi verplaatst wordt naar 2023 of zelfs 2025, is er door Major League Baseball nog geen officiële uitspraak over gedaan.

Jansen werd vanwege het winnen van de World Series met de Los Angeles Dodgers geïnterviewd door de NOS en gaf desgevraagd ook aan best wel interesse te hebben in de rol van bondscoach: “Ik weet nog niet zeker wat ik na mijn loopbaan wil doen, maar als ik de kans krijg is dat wel te gek. Waarom niet?”, aldus Jansen.

“Het is een eer om voor je land uit te komen en het lijkt mij mooi om te coachen en jonge spelers te helpen. Ik wil anderen de kans geven om mee te maken wat ik heb meegemaakt. Maar eerst hoop ik zelf nog voor Oranje te spelen op de World Baseball Classic volgend jaar in Miami.”

Jansen gaat in het interview bovendien in op hoe geweldig het voelt om de World Series gewonnen te hebben met de Los Angeles Dodgers, die voor het eerst sinds 1988 weer kampioen zijn.

Het volledige interview bekijk je op de website van de NOS.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal