Orlando Yntema won dit seizoen als pitcher de meeste wedstrijden.

Honkbal

Orlando Yntema uitgeroepen tot beste pitcher

Foto: © Kees Tetteroo

Orlando Yntema uitgeroepen tot beste pitcher

Voor de eerste keer in zijn carrière is Orlando Yntema uitgeroepen tot beste pitcher van de hoofdklasse. De speler van Curaçao Neptunus won als pitcher de meeste wedstrijden. Hij is de opvolger geworden van Lars Huijer, die de onderscheiding vorig jaar won in dienst van Hoofddorp Pioniers.

In het verkorte coronaseizoen won de 34-jarige Yntema als enige pitcher zes wedstrijden. In 41 2/3 innings stond de speler van Curaçao Neptunus slechts vier verdiende punten toe (0.86). Dat was veruit het laagste verdiende puntengemiddelde van alle startend pitchers dit seizoen.

Yntema gooide 41 keer drie slag en vijftien keer vier wijd. Alleen Chris Pfau (3.70) gooide voor Hoofddorp Pioniers met 53 strikeouts meer keer drie slag. Zijn tegenstanders kwamen niet verder dan een slaggemiddelde van .155.

Steun

Yntema is de tiende pitcher van Curaçao Neptunus die de prijs heeft gewonnen voor beste pitcher. Samen wonnen zij sinds 1981 vijftien keer deze onderscheiding. Zijn ploeggenoot Diegomar Markwell werd in 2017 de laatste pitcher van Neptunus die werd uitgeroepen tot beste pitcher. Het afgelopen seizoen kwam Markwell tot een gemiddelde van 3.00.

“Het is vooral een prijs voor het hele team”, aldus Yntema. “Om goede cijfers te halen, heb je ook de steun nodig van je ploeggenoten. En zonder hun inzet had ik dit nooit kunnen bereiken.”

De bekendmaking van de prijs voor de beste pitcher door de KNBSB gebeurde online. Je kunt de uitreiking hieronder terugkijken.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal