Honkbal

Superfan Lolke: “Ik ben een beetje de dorpsgek van Pirates”

Superfan Lolke: “Ik ben een beetje de dorpsgek van Pirates”

Hij is zo’n opvallende verschijning dat je hem – als je wel eens een Hoofdklassewedstrijd van L&D Amsterdam bezocht hebt – zeker een keer gezien moet hebben. Op zijn fiets verplaatst hij zich van het linksveld naar het rechtsveld in de hoop om zo snel mogelijk bij eventuele homerun ballen te zijn, zodat hij die weer terug kan schenken aan de speler die hem geslagen heeft. Lolke Rang noemt zichzelf de ‘dorpsgek van Pirates’.

Eerder dit jaar stond hij voor onze camera voor een kort interview:

In het Parool verscheen onlangs ook een schitterend artikel over de superfan, die op zijn fiets vrijwel alle wedstrijden van de Amsterdammers bezoekt.

Op de avond van 29 september plaatst de beheerder van de Facebookpagina van honkbalclub Amsterdam Pirates een onduidelijke foto. De regerend landskampioen speelt die avond in de play-offs tegen Hoofddorp Pioniers. Pirates wint voor lege tribunes. Toeschouwers zijn niet welkom.

Toch is op het beeld in de verte, in de uiterste hoek van het speelveld, het silhouet van een toeschouwer te zien. Hij draagt een pet en lijkt vanaf een elektriciteitshuisje aandachtig het honkbalduel te volgen. Sommige fans zijn nou eenmaal hondstrouw, die houd je niet tegen als ze wedstrijden van hun club willen bezoeken.

Uit het commentaar onder de post blijkt dat de man een bekend gezicht is bij de club. Vrijwel iedereen die reageert herkent de gestalte van de toeschouwer, maar niemand weet wie hij werkelijk is. Alleen schertsende bijnamen worden onder de foto geschreven: Catweazle, fietsgek, palenklimmer en Bertus Allenzoeker. Het verbaast niemand dat hij een manier heeft gevonden om ondanks de coronamaatregelen toch het duel te volgen.

Thomas Sijtsma, Het Parool, 15 november 2020

Het volledige artikel “Lolke Rang is niet bepaald de doorsneefan van de Amsterdam Pirates” uit Het Parool vind je hier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal