Ray-Patrick Didder in actie voor Fortitudo Bologna.

Honkbal

Didder en Wilson naar Los Angeles Angels

Foto: © FIBS/PhotoBass

Didder en Wilson naar Los Angeles Angels

Als de coronamaatregelen het toelaten, vervolgen Ray-Patrick Didder en Izzy Wilson hun carrière bij de organisatie van Los Angeles Angels. De twee buitenvelders zijn de eerste spelers uit het Koninkrijk die voor het aankomende seizoen een nieuwe club hebben gevonden. Didder werd twee maanden geleden met Fortitudo Bologna kampioen in de Italiaanse Serie A1.

De 26-jarige Ray-Patrick Didder en de 22-jarige Izzy Wilson speelden vorig jaar samen voor de organisatie van Atlanta Braves. Didder deed dat voor Mississippi Braves in de Double A Southern League. Wilson kwam op een lager niveau uit voor Florida Fire Frogs in de Class A Advanced Florida State League. In juni 2019 verhuisde Wilson naar Tampa Bay Rays. Voor zijn nieuwe club keerde hij terug in de Florida State League, maar ditmaal in dienst van Charlotte Stone Crabs. De coronamaatregelen hielden de honkballer uit Sint-Maarten dit jaar aan de kant.

Didder kwam wel in actie. De Arubaanse buitenvelder, die met het Nederlands Koninkrijksteam in 2019 deelnam aan de Premier12, tekende een overeenkomst met Fortitudo Bologna en maakte dit jaar voor de Italiaanse landskampioen zijn debuut in Europa. In de Italiaanse Serie A1 prolongeerde Bologna met onder meer Didder, maar ook met de Arubanen Eugene Helder en Randolph Oduber de titel in de Italiaanse Serie A1.

Free-agents

In dienst van Los Angeles Angels keert Didder nu weer terug in de Amerikaanse Minor Leagues. Samen met Wilson en behoorde hij tot een groep van elf free-agents die dinsdag een profcontract tekende in dienst van de club uit Los Angeles, waarbij momenteel ook korte stop Andrelton Simmons onder contract staat.

Los Angeles Angels wordt de derde profclub voor Didder. In december vorig jaar tekende de Arubaan een profcontract voor San Diego Padres. Vanwege de door het coronavirus uitgestelde competitie werd zijn contract op 28 mei van dit jaar ontbonden voordat hij een wedstrijd had gespeeld. Didder speelde de organisatie van Atlanta Braves zeven seizoenen in de Amerikaanse Minor Leagues. Wilson kwam in dienst van Atlanta Braves en Tampa Bay Rays vijf seizoenen in actie als profhonkballer in de Minors.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal