Softbal

U18 Wereldkampioenschap opnieuw uitgesteld

U18 Wereldkampioenschap opnieuw uitgesteld

Voor de tweede keer is het wereldkampioenschap softbal voor speelsters van 18 jaar en jonger uitgesteld. De eerste editie van deze mondiale titelstrijd in Lima staat nu op het programma voor zaterdag 28 augustus tot en met zondag 5 september 2021. Het Nederlands Koninkrijksteam is één van de zestien deelnemers aan dit WK.

Deze eerste editie van het U18 wereldkampioenschap zou in eerste instantie in augustus van dit jaar worden gehouden in de Peruaanse hoofdstad Lima. Vanwege de coronapandemie werd de mondiale titelstrijd in april door de WBSC als één van de eerste toernoooien uitgesteld. Drie maanden later ging er definitief een streep door het WK.

Begin oktober maakte de World Baseball Softball Confederation (WBSC) bekend met zaterdag 27 maart tot en met zondag 4 april 2021 nieuwe speeldata te hebben gevonden. Twee maanden later heeft de WBSC alsnog besloten het toernooi later in het jaar te houden. Het U18 WK is met nog eens vijf maanden uitgesteld tot zaterdag 28 augustus tot en met zondag 5 september 2021.

Speelgerechtigd

Zestien landen stijden dan op het Villa María del Triunfo Sports Complex in hoofdstad Lima (Peru) om de allereerste wereldtitel in de U18-klasse. Het wereldkampioenschap is een vervanger van het U19 WK, dat vorig jaar werd gewonnen door de Verenigde Staten. Het Nederlands Koninkrijksteam eindigde op dat toernooi op een dertiende plaats.

Aan de hand van de Europese ranglijst kregen zowel Italië, Tsjechië en het Koninkrijksteam een startbewijs. Op het WK is de complete top 12 aanwezig. De Filipijnen en Colombia ontvingen een wildcard. Alle speelsters die dit jaar speelgerechtigd waren voor het U18 wereldkampioenschap mogen volgende zomer ook nog deelnemen aan het WK.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal