Chadwick Tromp verhuisde in november van Cincinnati Reds naar San Francisco Giants.

Honkbal

Pro update: Tromp tekent nieuw contract bij Giants

Foto: © Freek Bouw

Pro update: Tromp tekent nieuw contract bij Giants

Iets meer dan een week geleden was Chadwick Tromp een van de vele Major Leaguers die zijn naam terugvond tussen de zogenaamde non-tenders. Vannacht maakte de Arubaanse catcher via zijn Twitteraccount bekend dat hij een nieuw contract getekend heeft bij de Giants.

Elk jaar krijgen de Major League organisaties aan het eind van het jaar de keuze om spelers die nog op hun eerste contract spelen een nieuw contract te tenderen of om van hen een non-tender te maken. Vanwege het economische effect van de coronacrisis verwachtte men deze winter een hoger aantal non-tenders dan in voorgaande jaren en die verwachting kwam uit. Onder hen waren ook relatief grote namen als Archie Bradley (Reds) en Kyle Schwarber (Cubs) en dus ook Chadwick Tromp.

Wat precies de details uit het contract zijn (Minor League of Major League contract) is nog niet bekend, maar Tromp zal zich in elk geval in Scottsdale, Arizona melden voor Spring Training bij de Giants en daar is hij zelf erg blij mee, zo blijkt uit zijn aankondiging op Twitter:

Tromp tekende, na zes seizoenen in de Minors bij de Cincinnati Reds, vorige winter een Minor League contract bij de Giants en mocht daar zijn Major League debuut maken in het vreemde coronaseizoen. Die kans kreeg hij mede doordat sterspeler Buster Posey besloot het seizoen uit te zitten vanwege zorgen rondom het coronavirus. Posey keert in 2021 terug en zal het gros van de wedstrijden starten als catcher. Tromp gaat ondertussen de strijd aan om de positie als backup catcher met toptalent Joey Bart.

Meulens

Nu Tromp getekend heeft, zijn er nog altijd een hoop Kingdom-spelers free agent: Didi Gregorius, Andrelton Simmons, Jonathan Schoop en Jurickson Profar zitten momenteel nog zonder club. Met hen overigens nog tientallen anderen, want de free agent markt komt deze winter wat traag op gang.

De geruchtenstroom is ook nog niet heel sterk, maar de namen van Gregorius en Simmons werden vroeg in het naseizoen al genoemd in combinatie met de Yankees. Of zij daar nog steeds op een lijstje staan is onduidelijk.

Wie helaas in elk geval niet in New York te vinden is in 2021 is Hensley Meulens. Meulens, die in 2020 de bench coach was bij de Mets, kreeg vorige week te horen dat zijn contract niet verlengd zou worden. Meulens werd vorig jaar aangenomen als bench coach van Carlos Beltran, maar toen Beltran vanwege zijn vermeende inbreng als speler in het cheating schandaal van de Houston Astros besloot om zich terug te trekken, namen de Mets Luis Rojas aan als manager. Die manager krijgt nu de kans om zijn eigen bench coach aan te stellen.

Voor Meulens kwam het nieuws op een vervelend moment, want de meeste coaching staffs zijn inmiddels al ingevuld. Het is dus nog even de vraag waar we de bondscoach van Team Kingdom of the Netherlands in 2021 aan het werk zullen zien.

Van den Hurk

In Japan zit het seizoen er inmiddels ook op. De Fukuoka SoftBank Hawks wonnen wederom de titel. Goed nieuws dus voor Rick van den Hurk en Coco Balentien, die helaas dit jaar vanwege respectievelijk een blessure en matige prestaties geen grote rol speelden in het binnenslepen van deze titel. Voor van den Hurk lijkt er een einde te komen aan zes seizoenen bij de Hawks. Op zijn social media accounts laat hij weten dat het tijd wordt voor een nieuwe uitdaging.

Waar hij deze uitdaging zal vinden, is nog niet duidelijk. Hij sloot zijn bericht af met de hashtags #KBO #NPB #MLB en heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij dolgraag nog eens in de MLB zou willen spelen.

Loopstok

Dit bericht begon met een Arubaanse catcher en eindigt met een Arubaanse catcher. Sicnarf Loopstok heeft namelijk een contract getekend bij de Lincoln Saltdogs. Het Independent League team heeft in de loop der jaren al een groot aantal Koninkrijksteam-spelers gehuisvest. Curt Smith is op dit moment naast Loopstok de enige andere speler uit Team Kingdom of the Netherlands bij de Saltdogs. Smith speelt al sinds 2011 voor Lincoln en speelde door de jaren heen onder meer met Dashenko Ricardo, Randolph Oduber, Shairon Martis en Christopher Garia.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal