Isabelle Markies aan slag voor Nederland. Kim Schindeler staat on deck.

EK dames 2021

EK voor vrouwen opnieuw in Frankrijk

EK voor vrouwen opnieuw in Frankrijk

Voor de tweede keer op rij wordt het Europees kampioenschap honkbal voor vrouwen gehouden in Frankrijk. Ditmaal is Montpellier door de Europese honkbalbond aangewezen als gastheer. Het toernooi wordt gehouden van dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 juli 2021. Het volledige deelnemersveld wordt op een later moment bekendgemaakt.

Tijdens de eerste editie van het EK was Frankrijk vorig jaar in eigen land oppermachtig. De Franse speelsters bleven in het deelnemersveld van drie landen ongeslagen en grepen bij de prijsuitreiking ook alle persoonlijke prijzen. In drie onderlinge wedstrijden tegen Frankrijk, waaronder de finale, verloor het Nederlands team driemaal (3-4, 15-10 en 5-2). De overige wedstrijden tegen Tsjechië won Oranje wel (21-11 en 4-17).

Aankomende zomer keert het EK voor het tweede jaar op rij terug in Frankrijk. Montpellier Barracudas is dan de gastheer van de Europese titelstrijd. De verwachting is dat voor dat toernooi meer deelnemers dan vorig jaar afreizen naar de club in het zuiden van Frankrijk. Titelverdediger Frankrijk is op dat toernooi in ieder geval aanwezig.

De tweede editie van het EK voor vrouwen geldt als een kwalificatietoernooi voor het wereldkampioenschap van 2022. Ook in 2021 wordt het wereldkampioenschap gehouden. Het gaat dan om het door het coronavirus uitgestelde toernooi van dit jaar. De nieuwe datum daarvoor is maandag 1 tot en met dinsdag 9 maart 2021. Dat WK wordt gehouden in het Mexicaanse Tijuana. Frankrijk plaatste zich met de Europese titel als eerste Europese land voor het WK. Later ontving Nederland van de World Baseball Softball Confederation (WBSC) een wildcard.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2021