Tommy van de Sande begroet zijn spelers voor de start van de EK-wedstrijd tegen Frankrijk in 2019.

EK U23 2021

U23 Europees kampioenschap deze zomer in Verona

Foto: © Czech Baseball Association (CBA)

U23 Europees kampioenschap deze zomer in Verona

De Europese honkbalbond heeft een derde honkbaltoernooi voor dit jaar toegewezen aan Italië. Na het Europees kampioenschap en het U18 Europees kampioenschap wordt ook de Europese titelstrijd voor spelers van 23 jaar en jonger deze zomer in Italië gespeeld.

Het U23 Europees kampioenschap wordt dit jaar gehouden in de provincie Verona, in het noorden van Italië. De wedstrijden vinden plaats in de hoofdstad Verona en het tien kilometer verderop gelegen San Martino Buon Albergo. Vooralsnog start het toernooi op dinsdag 24 augustus. De finale wordt vier dagen later op zaterdag 28 augustus gespeeld.

Het EK U23 geldt als kwalificatietoernooi voor de vierde editie van het U23 wereldkampioenschap. De derde editie wordt dit najaar gehouden. Van 24 september tot en met 3 oktober worden de wedstrijden op dit WK gespeeld in de Mexicaanse steden Ciudad Obregon en Los Mochis. Europa wordt dan vertegenwoordigd door Tsjechië en Duitsland.

Kwalificatie

Deze twee landen plaatsten zich tijdens het vorige U23 Europees kampioenschap in 2019 in Tsjechië voor de finale, waarmee ze kwalificatie voor het WK verdienden. In de EK-finale bleef gastheer Tsjechië ongeslagen en werd met 1-4 afgerekend met Duitsland.

Het U23 Koninkrijksteam opende het EK U23 in 2019 als titelverdediger verrassend met een 1-2 nederlaag tegen Groot-Brittannië en een 2-1 verlies tegen Frankrijk. Daarmee liep Oranje de finaleronde mis en sloot de ploeg van manager Sidney de Jong het toernooi met drie overwinningen en twee nederlagen af op een gedeelde vijfde plaats.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U23 2021