Gedionne Marlin in actie voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens het U15 Europees kampioenschap in 2019 in Nettuno.

Honkbal

MLB-clubs tekenen jeugdinternationals

MLB-clubs tekenen jeugdinternationals

Bij de start van de zogenoemde international signing periode hebben drie jeugdinternationals uit het Nederlands Koninkrijk een contract aangeboden gekregen van een Major League-club. Eén van hen is de zestienjarige Gedionne Marlin, die eerder als jeugdinternational twee toernooien speelde voor het Nederlands Koninkrijk.

Vanaf vandaag kunnen proforganisaties uit de Major League internationale spelers van zestien jaar of ouder contracteren. De spelers tekenen daarbij een voorlopig contract. De definitieve overeenkomst volgt na onder meer een fysieke test en toestemming van MLB. De clubs hebben tot 15 december van dit jaar de tijd om internationale spelers aan te trekken.

Op Aruba tekenden catcher Edguard Winterdal (Milwaukee Brewers) en pitchers Jefrem Leon (Washington Nationals) en Antwone Kelly (Pittsburgh Pirates) een contract. Zeven spelers uit Curaçao kregen vandaag eveneens een contract aangeboden. Boston Red Sox haalde buitenvelder Karim Ayubi, korte stop Yevganni Reinita en pitcher Yizreel Burnet binnen. Ook buitenvelder Raino Coran (Chicago Cubs), pitcher Miguel Angel Vilchez (Los Angeles Dodgers) en buitenvelder Jediael Maduro (San Franciso Giants) kunnen rekenen op een overeenkomst. Voor Texas Rangers tekende vandaag Gedionne Marlin een voorlopig contract.

Nederlands Koninkrijksteam

De Curaçaose korte stop werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot Meest talentvolle speler in de hoogste competitie op Curaçao. In de sterkste jeugdcompetitie kreeg hij de prijs voor de beste slagman. Marlin speelde eerder al twee grote toernooien als jeugdinternational mee met het Nederlands Koninkrijksteam. Hij debuteerde voor Oranje tijdens het U18 wereldkampioenschap in 2018 in Panama. Marlin speelde alle acht de wedstrijden en kwam daarin tot zes hits (.273).

Een jaar later keerde de Curaçaose honkballer terug in de nationale U15-selectie voor deelname aan het Europees kampioenschap. Dat toernooi kwam Marlin tot vier honkslagen (.364) en zes binnengeslagen punten. Hij leidde zijn ploeg in driehonkslagen (2).

Senior League World Series

Op het U15 wereldkampioenschap speelde Marlin samen met Karim Ayubi en de vandaag zeventien jaar geworden Yizreel Burnet, die vandaag beiden een contract tekenden voor Boston Red Sox. De zeventienjarige Ayubi speelde in Panama zeven wedstrijden mee met het U15 Koninkrijksteam. Hij sloeg daarin vijf hits (.263) en scoorde vier runs. Burnet stond in drie duels op de heuvel voor Oranje. Daarin kwam hij in 5 2/3 inning tot zes keer drie slag en een verdiende puntengemiddelde van 6.18.

Burnet speelde afgelopen jaar op Curaçao met Marlin samen voor Firebirds in de Hubenil League. Naast Ayubi en Burnet haalde Boston Red Sox met Yevganni Reinita een derde internationaal succesvolle speler binnen. De korte stop won in 2018 met Curaçao de Senior League World Series. Het was nog maar het tweede Curaçaose team dat de finale wist te winnen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal