Honkbal

Darnel Collins tekent contract bij Kansas City Royals

Darnel Collins tekent contract bij Kansas City Royals

De international signing period in de MLB is van start gegaan en zoals je eerder al op Honkbalsite kon lezen, zijn meerdere jonge talenten van Aruba en Curaçao door verschillende Major League organisaties vastgelegd. Vandaag deelde Darnel Collins via Instagram dat ook hij een profcontract heeft getekend.

Net als zijn broer Darryl zette de Rotterdammer zijn handtekening onder een contract met de Kansas City Royals. Darnel genoot zijn opleiding in Nederland bij Unicorns en speelde de afgelopen seizoenen voor Tridents in de Overgangsklasse. In 2020 maakte de outfielder bovendien zijn debuut in de Hoofdklasse. Hij speelde twee wedstrijden voor Curaçao Neptunus, maar kwam in twee slagbeurten nog niet tot een honkslag.

Darnel Collins tijdens de Holland Series in een Royals trui (Foto: Janneke Louisa-v.d. Ploeg)

Bij Neptunus speelde hij samen met zijn broer Darryl, die al sinds 2018 onder contract staat bij de Royals, maar vanwege het ontbreken van een Minor League seizoen dit jaar in de Hoofdklasse mocht en kon spelen. Darryl sloeg in zijn eerste seizoen voor de Royals in de Arizona Rookie League .320.

Ook Darnel, die al speelde voor Team Kingdom of the Netherlands U15 en daar teamgenoot was van de eveneens neoprof Gedionne Marlin, zal zich naar alle waarschijnlijkheid (als de omstandigheden het toestaan) later dit jaar melden in Arizona om te spelen in de Rookie League.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal