Honkbal

Honkballegende Hank Aaron overleden

Honkballegende Hank Aaron overleden

Hank Aaron, de legendarische slugger van onder meer de Atlanta Braves, is vandaag op 86-jarige leeftijd overleden. “Hammerin’ Hank” was jarenlang recordhouder met 755 homeruns, totdat Barry Bonds dat record in deze eeuw verbrak.

Aaron was niet alleen een fantastische honkballer, maar als zwarte honkballer net als bijvoorbeeld Jackie Robinson en Willie Mays bovendien een voorbeeld voor zwarte Amerikanen en honkballers van alle volgende generaties.

Tussen 1954 en 1976 speelde Aaron voor de Milwaukee Braves, waarmee hij later verhuisde naar Atlanta en de Milwaukee Brewers. Hij is nog altijd all-time leader in RBI en Total Bases. Voor de liefhebber is het absoluut de moeite waard om zijn statistiekenpagina even te bekijken.

Toen hij het homerun record van Babe Ruth dreigde te verbreken, kreeg hij te maken met ontzettend veel bedreigingen. Bedreigingen die hij als zwarte man in het zuiden van Amerika sowieso al veel kreeg, maar nu hij op het punt stond de grote Ruth te passeren werd dat alleen maar erger. In onderstaande tweet zie je hoe hij daarmee omging en hoe hij het record van Ruth verbrak:

Andruw Jones, die net als Aaron in het outfield speelde voor de Atlanta Braves deelde zojuist op Twitter een mooie foto als eerbetoon van zijn vriend en held Aaron.

In 1977 kwam de Home Run King van de MLB naar Nederland om te spelen in een demonstratiewedstrijd met onder meer Hamilton Richardson. De fans die toentertijd op de tribune zaten kunnen zich ongetwijfeld ook nog de Home Run Derby goed herinneren. In deze reportage van RTV-NH zie je nog wat prachtige beelden van de legende Hank Aaron:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal