Jurickson Profar kon bij Texas Rangers toch gewoon starten als korte stop.

Honkbal

Jurickson Profar drie jaar langer in San Diego

Foto: © Henk Seppen

Jurickson Profar drie jaar langer in San Diego

Jurickson Profar heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij de San Diego Padres. Dat meldt Jeff Passan van ESPN. De 27-jarige Profar zal in de komende drie seizoenen naar verluidt 21 miljoen dollar verdienen.

De Curaçaoënaar was vorig jaar voor het eerst free agent en tekende toen een eenjarig contract bij de Padres. Na een wat onwennige start, wist Profar als utility speler te overtuigen. Hij eindigde het seizoen met een slaggemiddelde van .278, 7 homeruns en een WAR van 1.4.

In de afgelopen maanden hebben de Padres zich versterkt werpers Mike Clevinger, Yu Darvish, Blake Snell en Joe Musgrove, die zich voegen bij een team dat met supersterren als Manny Machado en Fernando Tatis Jr. vorig jaar al de play-offs bereikte.

De verwachting is dat Profar net als vorig seizoen op verschillende posities zal spelen, waarbij hij in 2020 uiteindelijk voornamelijk als linksvelder fungeerde.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal