Ostrava Arrows is in 2021 gastheer van de European Champions Cup.

ECC 2021

Loting European Champions Cup verricht, toernooi uitgesteld

Loting European Champions Cup verricht, toernooi uitgesteld

De Europese honkbalbond stelt de start van de European Champions Cup uit. Het toernooi tussen de sterkste Europese honkbalclubs start nu in juli van dit jaar. Gastheer is het Tsjechische Ostrava. Het Rotterdamse Curaçao Neptunus treft in de eerste ronde direct titelverdediger UnipolSai Bologna.

L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus zijn de twee Nederlandse clubs die dit jaar meedoen aan de European Champions Cup. Dat toernooi werd vorig jaar vanwege het coronavirus geschrapt. Of de strijd om de Europese clubtitel dit jaar wel kan worden gehouden, is nog afwachten. Grote delen van Europa hebben nog steeds het coronavirus niet onder controle.

Vanwege de huidige situatie heeft de Europese honkbalbond besloten om de European Champions Cup uit te stellen met anderhalve maand. Het toernooi wordt nu niet gespeeld in de week van 24 tot en met 30 mei, maar van dinsdag 13 tot en met zaterdag 17 juli. In diezelfde maand staan ook de Olympische Spelen op het programma. Als zowel de Zomer Spelen als de European Champions Cup doorgaan en het Koninkrijksteam zich kwalificeert voor Tokyo 2021, kan dat gevolgen hebben voor de beschikbaarheid van internationals bij L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus.

Loting

Deze week heeft de Europese bond de loting verricht voor de European Champions Cup. Curaçao Neptunus en titelverdediger UnipolSai Bologna voeren Poule A aan, waarin zij verder spelen tegen het Franse Rouen Huskies en de Duitse kampioen Heidenheim Heideköpfe. Curaçao Neptunus start op dinsdag 13 juli met een wedstrijd tegen Rouen Huskies. Na het duel tegen het Heidenheim Heideköpfe van de Nederlandse international Mike Bolsenbroek wordt de eerste ronde op donderdag 15 juli afgesloten tegen UnipolSai Bologna.

L&D Amsterdam is ingedeeld in Poule B. De Amsterdamse honkballers openen het toernooi met een wedstrijd tegen de Tsjechische gastheer Ostrava Arrows. Het Duitse Bonn Capitals wordt de tweede tegenstander. De laatste wedstrijd uit de eerste ronde is tegen het Italiaanse ParmaClima.

In Ostrava wordt aansluitend het Europees kampioenschap voor spelers van 15 jaar en jonger gehouden. De Tsjechische club Arrows Ostrava heeft hiervoor, samen met het Slowaakse Trnava de organisatie van het toernooi toegewezen gekregen.

Programma (onder voorbehoud)

Dinsdag 13 juli 2021:
Poule A
UnipolSai Bologna – Heidenheim Heideköpfe
Curaçao Neptunus – Rouen Huskies

Poule B
L&DAmsterdam – Arrows Ostrava
ParmaClima – Bonn Capitals

Woensdag 14 juli 2021:
Poule A
Rouen Huskies – UnipolSai Bologna
Heidenheim Heideköpfe – Curaçao Neptunus

Poule B
Bonn Capitals – L&D Amsterdam
Arrows Ostrava – ParmaClima

Donderdag 15 juli 2021:
Poule A
UnipolSai Bologna – Curaçao Neptunus
Rouen Huskies – Heidenheim Heideköpfe

Poule B
L&D Amsterdam – ParmaClima
Bonn Capitals – Arrows Ostrava

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2021