Honkbal

Andrelton Simmons speelt in 2021 in Minnesota

Foto: © Henk Seppen

Andrelton Simmons speelt in 2021 in Minnesota

Korte stop Andrelton Simmons speelt volgend seizoen voor de Minnesota Twins. De viervoudig Gold Glove winnaar heeft naar verluid een eenjarig contract getekend ter waarde van 10,5 miljoen dollar (ca. 8,6 miljoen euro).

Simmons was na afgelopen seizoen voor het eerst in zijn loopbaan free agent. Die timing was wat ongelukkig, want het viel samen met de coronacrisis (teams hebben naar eigen zeggen veel geld misgelopen doordat er zonder publiek gespeeld werd in 2020) en een enkelblessure, die ervoor zorgde dat Simmons afgelopen seizoen weinig in actie kon komen.

Simmons speelde slechts 30 wedstrijden en sloeg daarin .297. De Twins zien in hem nog altijd de fenomenale korte stop, die al sinds 2012 de beste verdedigende speler van de MLB is. Na vier seizoenen bij de Braves en vijf seizoenen voor de Angels zal ‘Simba’ dus in 2021 strijden om de titel in de AL Central Division met de Minnesota Twins.

Volgend jaar krijgt 31-jarige Simmons een nieuwe kans op een meerjarig contract, maar dan heeft hij zware concurrentie op de korte stoppositie. In 2022 kunnen namelijk ook Francisco Lindor, Carlos Correa, Javier Baez, Trevor Story en Corey Seager free agent worden.

Kingdom spelers in Minnesota

Simmons is na Jonathan Schoop, Shairon Martis, Sidney Ponson en Bert Blyleven de vijfde speler uit het Koninkrijk der Nederlanden die ooit voor de Twins uitkwamen.

Schoop zelf is overigens net als Didi Gregorius nog altijd free agent. Grote concurrenten voor hun posities in het middle infield, zoals D.J. LeMahieu (Yankees), Marcus Semien (Blue Jays) en nu dus ook Andrelton Simmons, tekenden al een nieuw contract. Voor Gregorius lijken de Phillies en de Reds de belangrijkste kandidaten, terwijl het rondom Schoop nog erg stil is.

Afgelopen weekend tekende Jurickson Profar al een nieuw contract.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal