Honkbal

Gebroeders Collins gaan voor American Dream: “Ik geef alles wat ik in mij heb”

The American Dream wordt werkelijkheid voor Darnel (17) en Darryl (19 Collins

Gebroeders Collins gaan voor American Dream: “Ik geef alles wat ik in mij heb”

The American Dream wordt werkelijkheid voor Darnel (17) en Darryl (19) Collins. De jongste van de twee heeft onlangs een contract getekend bij de Kansas City Royals, het team waar ook zijn oudere broer furore probeert te maken. De twee broers worden dus weer met elkaar herenigd en timmeren samen aan de weg om de MLB te bereiken. “We kunnen veel van elkaar leren.”

Tekst: Olle Smits van Waesberghe

Toen zijn oudere broer twee jaar geleden een contract tekende bij de Kansas City Royals, wist Darnel Collins dat hij dit ook wilde. Die kans kreeg hij. Hij mocht direct laten zien wat hij waard was toen hij samen met zijn broer afreisde naar Amerika. “Daar hebben ze mij toen ook zien honkballen”, zegt Darnel Collins. “Eind 2019 hebben ze mij zien spelen en begin 2020 kon ik een contract tekenen. Dat ging toen niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus.”

Voorproefje
Vorige week was dan eindelijk het langverwachte moment daar voor Darnel Collins. Het is echter nog onzeker of hij ook daadwerkelijk kan afreizen naar de Verenigde Staten. “Misschien word ik eerst een maandje naar de Dominicaanse Republiek gestuurd om ervaring op te doen. Een voorproefje van wat er in Amerika gaat komen. Normaal gesproken mochten er tweehonderd spelers meedoen aan het voorseizoen. Door het coronavirus is dat anders geworden. Er mogen niet te veel mensen aanwezig zijn op het complex. Daarom is de situatie momenteel nog onzeker.”

Broer Darryl 
Wat minder onzeker is, is dat Darnel Collins in Amerika wordt herenigd met zijn oudere broer. De twee broers hebben al eens eerder met elkaar gespeeld, namelijk bij Neptunus in Rotterdam. “Maar dat stelde niet veel voor”, zegt Darnel Collins over die periode. “Ik maakte daar mijn debuut in de Hoofdklasse, maar was geen vaste speler. De eerste keer dat ik met mijn broer samenspeelde, zat hij op de bank. Ik heb in totaal slechts een paar wedstrijden met hem gespeeld.”

Opleidingsteam
Of de twee broers bij de Kansas City Royals ook daadwerkelijk met elkaar in een team komen, is nog even afwachten. Darryl Collins speelde voorheen in de Rookie League, maar het zou kunnen dat hij een niveau hoger gaat spelen in 2021 en dan zit hij één team hoger dan zijn jongere broer Darnel. “Als mijn broer niet promoveert, dan kom ik bij hem in het team. Hij zou vorig jaar misschien al promoveren naar een hoger team, maar door allerlei omstandigheden is dat niet gebeurd. Het zou leuk zijn als ik met hem in een team mag spelen.”

Ook Darryl Collins hoopt daarop. “Ik kijk er enorm naar uit om met mijn broer samen te spelen. We kunnen veel van elkaar leren, ook al is hij drie jaar jonger. Ik ben erg trots op hem en verheug mij erop dat we dit samen mogen meemaken en stappen kunnen maken richting de MLB.”

Missie 
Eén ding staat vast: de twee broers hebben een missie en doen er alles aan om deze te bereiken. Uiteindelijk willen ze beide de MLB halen. Er is echter nog een lange weg te gaan voordat het zover is. Bondscoach Evert-Jan ’t Hoen vertelde bij RTV Rijnmond dat de twee broers zo’n vier á vijf opleidingsteams met succes moeten doorlopen, voordat ze de MLB bereiken. Darnel Collins heeft er echter alle vertrouwen in dat dit zal lukken. “Ik ga deze kans gewoon pakken. Het was altijd al mijn droom om in Amerika te mogen spelen. Al van kleins af aan. Als je hard werkt en gefocust bent gaat alles eigenlijk vanzelf. Ik ga gewoon alles geven wat ik in mij heb.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal