Felicitaties voor Didi Gregorius na zijn homerun.

Honkbal

Didi Gregorius blijft bij Phillies

Foto: © Henk Seppen

Didi Gregorius blijft bij Phillies

De free agent markt barst officieel los op de dag na de World Series. Het duurt vaak wel even voordat dan de eerste grote contracten getekend worden, maar deze winter duurde het wel extreem lang. Voor Didi Gregorius was het het tweede jaar op rij dat hij free agent was. En nadat vorige week Jurickson Profar (Padres) en Andrelton Simmons (Twins) al een nieuw contract tekenden, heeft ‘Sir Didi’ nu ook zijn miljoenendeal binnen.

De in Amsterdam geboren korte stop zet naar verluidt in Philadelphia zijn handtekening onder een tweejarig contract ter waarde van 28 miljoen dollar (23 miljoen euro).

Na vijf seizoenen bij de New York Yankees, tekende Gregorius vorig jaar een eenjarig contract bij de Phillies van manager Joe Girardi. Daar kreeg hij de kans om zich terug te vechten van een minder seizoen dankzij een langdurig herstel van de beruchte Tommy John-operatie aan zijn werpelleboog. In Philadelphia sloeg hij .284 met 10 homeruns en combineerde hij dat met goede defense (goed voor een WAR van 2.3).

Zo speelde hij zich opnieuw in de kijker en verdiende hij dus een nieuw tweejarig contract bij de Phillies, die deze week ook al topcatcher J.T. Realmuto een nieuw contract gaven (best betaalde catcher ooit) en in Matt Moore een oud-teamgenoot van Wladimir Balentien en Rick van den Hurk bij de Fukuoka Softbank Hawks binnen haalden.

De laatste overgebleven Major League free agent uit het Koninkrijk der Nederlanden is nu Jonathan Schoop. Rond hem is het nog erg stil, maar samen met Kolten Wong hoort hij nu tot de beste middle infielders die nog geen contract hebben. Ook hij zal naar verwachting snel onderdak vinden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal