Honkbal

Ook Jonathan Schoop tekent nieuw contract

Foto: © Henk Seppen

Ook Jonathan Schoop tekent nieuw contract

Tweede honkman Jonathan Schoop was de laatst overgebleven Major League free agent uit het Koninkrijk der Nederlanden. Nadat eerder Jurickson Profar, Andrelton Simmons en Didi Gregorius onderdak vonden, heeft nu ook Schoop zijn handtekening onder een nieuw contract gezet. Hij komt in 2021, net als in 2020, uit voor de Detroit Tigers.

De 29-jarige Curaçaoënaar tekent een eenjarig contract bij de Tigers en zal 4.5 miljoen dollar (3,7 miljoen euro) verdienen in 2021. Een jaar geleden tekende hij nog een contract voor 6.1 miljoen dollar, maar in het door corona ingekorte seizoen verdiende hij daar slechts ongeveer een derde van. 4.5 miljoen dollar zal dus waarschijnlijk een vooruitgang worden, want het seizoen lijkt in de Verenigde Staten op tijd te beginnen.

Voor de Tigers sloeg Schoop vorig seizoen .278 met 8 homeruns, goed voor een WAR van 1.2. Hij zal in Detroit in 2021 opnieuw de startende tweede honkman zijn en in de lineup naast Miguel Cabrera een van de meest belangrijke slagmannen zijn.

De Tigers, die bezig zijn aan een zogenaamde rebuild, zullen hopen op een goed seizoen van Schoop, zodat zij hem voor de trade deadline in ruil voor een aantal jonge talenten naar een contender kunnen sturen.

Met Tromp, Schoop, Profar, Simmons en Gregorius zijn nu alle MLB free agents uit het Koninkrijk onder de pannen voor 2021. Dat geldt nog niet voor een aantal andere internationals onder wie bijvoorbeeld Rick van den Hurk, Hendrik Clementina, Ademar Rifaela en Roger Bernadina. Mocht daar in de komende weken verandering in komen, dan lees je dat uiteraard hier op Honkbalsite.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal