Honkbal

Koninkrijksteam met sterke technische staf naar OKT

Koninkrijksteam met sterke technische staf naar OKT

De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands zijn nog volop in de race voor een ticket voor de Olympische Spelen in Tokyo later dit jaar. Via het intercontinentale Olympisch Kwalificatie Toernooi in Taiwan kan de nationale ploeg zich kwalificeren. Wanneer het toernooi exact gespeeld wordt, is nog niet duidelijk, maar Technisch Directeur van de KNBSB Tjerk Smeets heeft zijn ijzersterke technische staf al rond.

“Wij zijn erg blij dat we voor dit belangrijke toernooi zo’n sterke technische staf samen hebben kunnen voegen, waarin wederom de krachten vanuit het gehele Koninkrijk gebundeld zijn.”, aldus Smeets.

Hensley Meulens zal voor het OKT fungeren als bondscoach. De 53-jarige Curaçaoënaar heeft al ruim tien jaar ervaring als coach in de Major League Baseball en werd onder meer drie keer als hitting coach kampioen met de San Francisco Giants.

Meulens wordt ondersteund door bench coach Evert-Jan ’t Hoen. Meulens en ’t Hoen waren teamgenoten bij de nationale ploeg tijdens de Olympische Spelen van 2000 en waren in 2019 tijdens de Premier12 al in dezelfde rollen collega’s in de technische staf.

Met Sidney de Jong en Robin van Doornspeek heeft Team Kingdom of the Netherlands een hitting coach en een pitching coach die in Amsterdam intensief werken met de Nederlandse spelers van het Koninkrijksteam. Derde honk coach Ben Thijssen en bullpen coach Lester Victoria overzien op Curaçao de voorbereiding richting het OKT.

Wim Martinus, de Arubaanse eerste honk coach, die al sinds 2006 als coach verbonden is aan het Koninksrijksteam, completeert de coaching staff waarmee de ploeg naar Taiwan zal afreizen om plaatsing voor de Olympische Spelen te bewerkstelligen.

De exacte speeldata voor het intercontinentale Olympisch Kwalificatie Toernooi zijn nog niet officieel bekend. Wel is duidelijk dat het Amerikaanse OKT, waarvan de winnaar zich plaatst voor de Spelen en de nummers 2 en 3 zich voegen bij het intercontinentale OKT, gespeeld zal worden in Florida voorafgaand aan het intercontinentale OKT.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal