Orsen Josephina speelde in 2019 twee wedstrijden voor het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de Premier12 in Mexico.

Honkbal

Josephina naar New York Boulders

Josephina naar New York Boulders

De Curaçaose honkballer Orsen Josephina heeft een contract getekend voor New York Boulders. De 25-jarige pitcher keer daarmee na één seizoen afwezigheid terug in het Amerikaanse profhonkbal. In 2019 nam Josephina met het Nederlands Koninkrijksteam deel aan de Premier12.

Josephina stond eerder onder contract van Pittsburgh Pirates. Hij tekende in juli 2019 een overeenkomst met de Major League-organisatie uit Pittsburgh. Zijn profdebuut volgde nog diezelfde maand, toen hij in actie mocht komen voor de GCL Pirates.

De pitcher uit Curaçao speelde uiteindelijk twaalf wedstrijden in de Gulf Coast Rookie League. Josephina gooide twintig keer drie slag en slechts twee keer vier wijd in vijftien innings. Met drie overwinningen, één nederlaag, één save en een verdiende puntengemiddelde van 3.00 sloot hij zijn seizoen af.

Premier12

Elf maanden nadat Josephina zijn overeenkomst met Pittsburgh Pirates had getekend, werd het contract vorig jaar juni door de Amerikaanse profclub alweer ontbonden. Josephina werd daarmee één van de vele honkballers die zijn baan verloor door de coronacrisis. Hij speelde uiteindelijk in 2020 wel voor Royal Scorpions in de Liga Aqualectra van Curaçao. Eerder speelde de Curaçaose pitcher een aantal seizoenen collegehonkbal in de Verenigde Staten.

Josephina speelde twee officiële interlands voor het Nederlands Koninkrijksteam. Hij kwam tijdens de Premier12 in 2019 voor Oranje in actie tegen de Dominicaanse Republiek en Mexico. Zijn debuut voor het Koninkrijksteam maakte Josephina op 31 oktober 2019 in een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten. Dat duel werd gespeeld in het Estadio Beisbol Charros de Jalisco in Guadalajara (Mexico).

Ploeggenoot

De nieuwe club van Josephina komt uit in de Can-Am Division van de Frontier League. Het team speelt zijn wedstrijden in het Palisades Credit Union Park in Pomona (New York). Afgelopen seizoenen maakte dit team deel uit van de Can-Am League. Daarin werd het kampioen in 2014. De competitie in de Frontier League start op donderdag 27 mei.

In de andere divisie van de Frontier League speelt Gianfranco Wawoe, die tijdens de Premier12 in het Koninkrijksteam één van de ploeggenoten was van Josephina. Het contract van Wawoe werd afgelopen 12 februari door zijn profclub Southern Illinois Miners verlengd.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal