De Nederlandse vrouwen moeten opnieuw plaatsnemen in de wachtkamer.

Honkbal

WBSC stelt eerste toernooien uit

WBSC stelt eerste toernooien uit

De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft vandaag laten weten de twee wereldkampioenschappen die voor komende maand op het programma staan, uit te stellen. Het gaat om het wereldkampioenschap voor vrouwen en het WK voor spelers van 15 jaar en jonger.

Het besluit van de WBSC is niet onverwacht. Na een jaar vol afgelastingen gaat een groot deel van de wereld nog steeds gebukt onder de coronapandemie. Dat is ook zo in Mexico, waar vandaag 429 sterfgevallen door het coronavirus werden geregistreerd. Daarmee komt het totaal voor dit land op ruim 180.000. Alleen de Verenigde Staten en Brazilië hebben meer coronadoden.

Datzelfde Mexico was aangewezen als gastheer voor drie wereldkampioenschappen vorig jaar. Die WK’s voor vrouwen, voor U15 en U23 werden uiteindelijk verplaatst naar 2021. De mondiale titelstrijd voor vrouwen en voor spelers van 15 jaar en jonger moesten al aankomende maand in in de Mexicaanse stad Tijuana worden gespeeld.

Reisverbod

Dat is nu nog te vroeg beseft ook de wereldhonkbalbond. Om die reden heeft de WBSC het Mexicaanse organisatiecomité gevraagd om de twee toernooien uit te stellen naar later dit jaar. Dat is bovendien nodig omdat er voor verschillende landen nu nog een reisverbod geldt.

Het is niet bekend wanneer de twee wereldkampioenschappen wel worden gespeeld. Voor het U15 wereldkampioenschap wist het Nederlands Koninkrijksteam zich in 2019 niet te kwalificeren. Europa wordt op dit toernooi vertegenwoordigd door Italië en Duitsland. Voor het WK honkbal voor vrouwen kreeg Nederland een wildcard. Daarmee is Oranje één van de twee Europese deelnemers aan dit WK.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal