Honkbal

Rick van den Hurk tekent bij Tokyo Yakult Swallows

Rick van den Hurk tekent bij Tokyo Yakult Swallows

Werper Rick van den Hurk heeft een eenjarig contract getekend bij de Tokyo Yakult Swallows. De Eindhovenaar blijft daarmee nog een jaar langer actief in de Japanse Nippon Baseball League. In de hoofdstad zal ‘The Holland Hammer’ in één seizoen naar verluidt ca. 600.000 euro verdienen.

Al in 2013 maakte van den Hurk de overstap van het Amerikaanse profhonkbal naar het Aziatische profhonkbal. Na twee goede seizoenen met de Samsung Lions in de Zuid-Koreaanse KBO vertrok hij naar de Fukuoka SoftBank Hawks, waar hij met zijn neus in de boter viel. Mede dankzij zijn goede prestaties op de heuvel werden de Hawks in zijn periode vijf keer kampioen.

Na een seizoen waarin hij het gros van de wedstrijden moest missen vanwege een blessure liep zijn contract af. Tot een nieuwe deal met de Hawks kwam het niet, maar van den Hurk blijft dus in actief in de NPB. Hij maakt de overstap naar de Tokyo Yakult Swallows, waar eerder Wladimir Balentien jarenlang succesvol was. Balentien bewandelde overigens vorig jaar juist de omgekeerde weg en was een jaar lang teamgenoot van van den Hurk bij de Hawks.

De Swallows eindigden vorig jaar op de laatste plaats in de Central League met 41 overwinningen uit 120 wedstrijden. Zij kunnen de hulp van de Nederlander dus goed gebruiken. Van den Hurk reist naar verwachting snel af naar Tokyo om zich te voegen bij zijn nieuwe team en zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen in de NPB.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal