Geschiedenis

WBC klassieker: Koninkrijksteam stunt tegen Dominicanen

Foto: © Henk Seppen

WBC klassieker: Koninkrijksteam stunt tegen Dominicanen

Het is maart 2021, de maand waarin de vijfde editie van de World Baseball Classic had moeten plaatsvinden. Het officieuze WK waaraan ook de profs uit Major League Baseball deel mogen nemen, dat ons in het verleden al zoveel gave herinneringen gaf. Vanwege corona gaat het dit jaar niet door en rest ons alleen de mooiste beelden van de voorgaande edities te delen.

Vandaag is het precies twaalf jaar geleden dat Team Kingdom of the Netherlands tegenover het sterrenensemble van de Dominicaanse Republiek stond in het Hiram Bithorn Stadion in Puerto Rico.

Drie jaar eerder (in 2006) deed het Koninkrijksteam zijn eerste ervaring op tijdens de eerste editie van de WBC en waren de Cubanen en Puerto Ricanen de sterke tegenstanders. In de tweede editie werd het gekoppeld aan de Dominicaanse Republiek. In dezelfde groep, waarin kwalificatie voor de volgende ronde kon worden afgedwongen via een double elimination systeem, zaten ook Puerto Rico en Panama.

Vooraf werd verwacht dat Oranje het via de herkansing tegen Panama zou moeten proberen, want de All-Stars van de Dominicanen (David Ortiz, Pedro Martinez, Jose Reyes, Robinson Cano, etc.) verslaan.. dat was toch vooral een droom.

Op het veld bleek het realistischer dan verwacht. Al in de eerste ining kreeg het Koninkrijksteam met twee uit de honken vol. Eugene Kingsale (honkslag), Sharlon Schoop (error) en Yurendell de Caster (walk) kwamen op het honk en toen bleek nogmaals dat de Dominicanen niet scherp aan de wedstrijd begonnen waren. Edinson Volquez gooide een wilde worp langs catcher Miguel Olivo, waarop Kingsale het eerste punt kon scoren. De ervaren Sharnol Adriana sloeg een infield single die nog net gepakt kon worden door korte stop Hanley Ramirez, maar vervolgens langs het eerste honk werd gegooid. Zo nam Oranje een snelle 3-0 voorsprong.

In het vervolg van de wedstrijd volgden glansrollen voor onder meer Sidney Ponson, Kenley Jansen, Rob Cordemans en Leon Boyd. De beelden van deze wedstrijd bekijk je hieronder en als je verder scrollt, kun je zelfs de hele wedstrijd bekijken! De box score vind je hier.

https://www.youtube.com/watch?v=gHVO1jVR8n8

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Geschiedenis