Het laatste OKT wordt gespeeld in het Intercontinental Stadium in Taichung.

Honkbal

Olympisch kwalificatietoernooi start op 16 juni

Olympisch kwalificatietoernooi start op 16 juni

De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft vandaag de data bekendgemaakt voor het Olympisch kwalificatietoernooi waar het Nederlands Koninkrijksteam een laatste kans krijgt om zich te plaatsen voor de Zomer Spelen in Tokyo. Het OKT wordt van woensdag 16 tot en met zondag 20 juni 2021 gespeeld.

Tijdens dit Olympisch kwalificatietoernooi spelen zes landen om het laatste ticket voor de Olympische Spelen. Het Nederlands Koninkrijksteam plaatste zich met de tweede plaats op het Europees/Afrikaanse OKT voor deze laatste mogelijkheid.

De organisatie van het toernooi was al eerder toegewezen aan Taiwan. De wedstrijden worden gespeeld in het Taichung Intercontinental Baseball Stadium en het Douliou Baseball Stadium in Douliu City. Het laatste OKT zou aanvankelijk worden gespeeld van 1 tot en met 5 april 2020. Vanwege het coronavirus werd het toernooi eerst uitgesteld tot juni 2020, waarna het nu een jaar later alsnog kan worden gespeeld.

Deelnemersveld

Met het Koninkrijksteam nemen in ieder geval ook gastheer Taiwan, Australië en China deel aan het laatste OKT. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd met de nummers 2 en 3 van het Olympisch kwalificatietoernooi voor het Amerikaanse continent.

Dat toernooi wordt in juni voorafgaand aan het laatste OKT gehouden. Over de exacte data moet nog worden besloten. In Florida nemen acht landen deel aan het toernooi, waaronder de Verenigde Staten, de Dominicaanse Republiek, Cuba, Venezuela en Canada. De winnaar van het toernooi verdient een ticket voor de Zomer Spelen in Tokyo.

Olympische Spelen

Aan de Olympische Spelen in Tokyo doen later dit jaar zes landen mee. Europa wordt vertegenwoordigd door Israël. De andere landen die zich al hebben gekwalificeerd zijn Japan, Zuid-Korea en Mexico.

In Taiwan staat het Nederlands Koninkrijksteam in juni onder leiding van manager Hensley Meulens. Hij leidt de sterke technische staf, die eerder al bekend was gemaakt.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal