HB Hoofdklasse

[UPDATE] Hoofdklasse Honkbal start op 29 april

[UPDATE] Hoofdklasse Honkbal start op 29 april

UPDATE 2 april: Deze week is in het Hoofdklasse overleg tussen de acht verenigingen en de KNBSB besloten dat de competitie inderdaad op 29 april van start gaat. Vanaf dat moment worden er drie wedstrijden in de week gespeeld tot en met begin juni. Vanwege het Olympisch Kwalificatie Toernooi, dat in juni wordt gespeeld in Taiwan, en de voorbereiding van Team Kingdom of the Netherlands op dit toernooi is ervoor gekozen om het eerste speelweekend in juni van de speelkalender af te halen.

Wanneer deze speelronde, maar ook de eerste drie speelrondes van april die vanwege de coronamaatregelen nog niet gespeeld konden worden, ingehaald worden, wordt na 20 juni bepaald. Dan is namelijk bekend of Team Kingdom of the Netherlands zich plaatst voor de Olympische Spelen. Als dit niet het geval is, kan er voor gekozen worden om de nog in te halen speelrondes deels in te delen in de periode waarin de Olympische Spelen gepland staan. In deze periode zijn in het originele schema namelijk nog geen Hoofdklassewedstrijden gepland.

De Hoofdklasse start in 2021, zoals eerder al bepaald, op 29 april. In de afgelopen weken is er in overleg met de verenigingen hard gewerkt aan een scenario waarin de Hoofdklasse ‘gewoon’ binnen de geldende coronamaatregelen kan starten en deze week is de knoop definitief doorgehakt.

De oorspronkelijke startdatum van de competitie was 8 april, maar vanwege de maatregelen konden de Hoofdklasseteams niet binnen trainen. Om toch voldoende voorbereidingstijd te hebben alvorens aan het seizoen te beginnen werd besloten dat de seizoensstart verplaatst zou worden naar 29 april.

In de afgelopen weken is onderzocht hoe binnen de geldende maatregelen gezorgd kan worden dat er gewoon gespeeld kan worden. De regels binnen de huidige lockdown schrijven voor dat er in de topcompetities in Nederland wedstrijden gespeeld mogen worden, zo lang de spelers en speelsters getest worden op corona. De verenigingen en de KNBSB hebben geïnvesteerd in sneltesten om een zo snel mogelijke start van de competitie mogelijk te maken.

Helaas moeten de eerste wedstrijden nog wel zonder publiek gespeeld worden, maar de verenigingen en de bond hebben er samen voor gezorgd dat het niveau van de uitzendingen (beeldkwaliteit, synchronisatie beeld/geluid en zelfs de mogelijkheid tot live commentaar) van HonkbalTV naar een hoger niveau getild wordt. Zo kunnen de fans de wedstrijden ook in 2021 zowel live als in samenvatting volgen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse