De honkbal- en softbalcompetities in Nederland worden tot in ieder geval 27 april uitgesteld.

SB Hoofdklasse

[UPDATE] Start Hoofdklasse uitgesteld door coronamaatregelen

De start van de Hoofdklasse begint vooralsnog twee weken later dan gepland door de huidige coronamaatregelen.

Foto: © Fred Versluis

[UPDATE] Start Hoofdklasse uitgesteld door coronamaatregelen

UPDATE: De Hoofdklasse Softbal gaat in 2021 definitief op zaterdag 1 mei van start. Voor de wedstrijden die op zaterdag 17 en 24 april gepland stonden wordt nog een nieuwe datum gezocht. Deze weekenden worden nu gebruikt voor oefenwedstrijden om de teams, die vanwege corona deze winter niet in de zaal hebben kunnen trainen, klaar te stomen voor het seizoen.

Om de start van de competitie mogelijk te maken, moeten de speelsters twee keer in de week getest worden op corona.

De Hoofdklasse 2021 start vooralsnog twee weken later dan gepland door de huidige coronamaatregelen. De Softbal Hoofdklasse begint nu niet op zaterdag 17 april maar zaterdag 1 mei. De start van het Honkbal Hoofdklasse seizoen 2021 is verschoven van donderdag 8 april naar donderdag 29 april.

De afdeling Competitiezaken van de KNBSB is momenteel volop bezig met de voorbereidingen op het seizoen. De bond gaat uit van de start van onze honkbal- en softbalcompetities in april 2021. Uiteraard is de afdeling ook bezig met het ontwikkelen van scenario’s, mochten de coronamaatregelen langer voortduren en de start van onze competities op de geplande data nog niet mogelijk zijn.

Topcompetities
Per 17 december 2020 heeft het kabinet een uitzonderingspositie ingesteld en mogen sporters die actief zijn in topcompetities, onder voorwaarden, weer in groepen trainen en wedstrijden spelen. Voor honkbal en softbal geldt deze uitzonderingspositie uitsluitend en alleen voor:

  • Honkbal Hoofdklasse
  • Fastpitch Softbal Dames Hoofdklasse (voorheen Golden League)

Voowaarden
Aan deze uitzonderingspositie zijn door de Rijksoverheid wel een aantal voorwaarden verbonden.
Deze voorwaarden hebben betrekking op:
1: Het organisatorisch kunnen regelen conform het ‘protocol topcompetities’.
2: Het periodiek testen van spelers, stafleden en arbitrage.

Trainen in tweetallen
De KNBSB is momenteel met de verenigingen in beide klassen in gesprek of zij onder deze uitzonderingspositie van start zouden willen en kunnen gaan. Vooralsnog is afgesproken (nog) geen gebruik van deze mogelijkheid te maken. Dit betekent dat de Hoofdklasseteams zich slechts zeer beperkt op het seizoen kunnen voorbereiden: zij mogen buiten trainen in tweetallen.

De bond houdt de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en plaatst regelmatig updates over het seizoen 2021. Een update van het competitieschema volgt nog.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse