Honkbal

Tromp opgeroepen, van den Hurk gepresenteerd

Foto: © Freek Bouw

Tromp opgeroepen, van den Hurk gepresenteerd

De San Francisco Giants hebben Chadwick Tromp opgeroepen naar de hoofdmacht. De Arubaanse catcher begon het seizoen op de zogenaamde Alternate Site, maar krijgt nu toch een nieuwe kans in de Major League.

De startende catcher van de Giants, Buster Posey, zit een aantal dagen aan de kant met een lichte blessure aan zijn linkerelleboog en om ervoor te zorgen dat zij een goede backup catcher hebben, is Tromp door de Giants opgeroepen. De afwezigheid van Posey, die er in 2020 vanwege corona voor koos om niet in actie te komen, bood Tromp vorig jaar al de kans om zijn Major League debuut te maken.

Nu voegt hij zich dus opnieuw bij de hoofdmacht met wie hij komende nacht in Philadelphia tegen de Phillies speelt. In Spring Training liet Tromp zich nog zien met deze grand slam op zijn verjaardag. Hoe lang zijn verblijf bij de Giants deze keer duurt, hangt volledig af van het herstel van de bloeduitstorting op de elleboog van Buster Posey.

In Japan hebben de Tokyo Yakult Swallows vanochtend Rick van den Hurk gepresenteerd. De Brabantse werper keert na zes seizoenen bij de Fukuoka SoftBank Hawks terug in de NPB, maar heeft – zoals de meeste buitenlandse spelers – de start van het seizoen moeten missen vanwege een langdurige quarantaineperiode.

In Tokyo werd van den Hurk gepresenteerd naast drie andere buitenlandse spelers onder wie voormalig Major League outfielder Domingo Santana. De Swallows zijn het seizoen redelijk begonnen. Na 19 wedstrijden staan zij met 8 overwinningen op de vierde plaats in de Central League.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal