Randolph Oduber verhuist van Lincoln Saltdogs naar Fargo-Moorhead RedHawks

HB Hoofdklasse

Randolph Oduber naar Hoofddorp Pioniers

Foto: © Atusko Miyano

Randolph Oduber naar Hoofddorp Pioniers

Tekst: Theo Plasschaert/Haarlems Dagblad

Hoofddorp Pioniers heeft de selectie versterkt met Randolph Oduber. De 32-jarige Arubaanse profhonkballer heeft op dit moment geen profclub en wil met het oog op het OKT en zijn mogelijke selectie voor Team Kingdom of the Netherlands graag spelen.

,,Hij staat zeker op onze longlist voor de Olympische Spelen en dus ook voor het OKT in juni”, bevestigt technisch directeur Tjerk Smeets van de KNBSB.

Na zijn ontslag eind 2019 bij de Lincoln Saltdogs en doordat er geen competities waren in de Verenigde Staten door corona in 2020 kon de buitenvelder geen nieuwe club vinden.

De Arubaan speelde vijf seizoenen als prof in de organisatie van de Washington Nationals en maakte in 2013 zijn debuut in de nationale ploeg tijdens de World Baseball Classic. Daarna speelde hij nog bij verschillende Europese kampioenschappen voor de nationale ploeg. Tijdens het EK 2019 in Duitsland raakte Oduber al vroeg in het toernooi geblesseerd en werd hij vervangen voor het daaropvolgende Olympisch kwalificatie toernooi waar Nederland zich liet verrassen door Israël.

Randolph Oduber aan slag voor Curaçao Neptunus.
Randolph Oduber aan slag voor Curaçao Neptunus.
Foto: © Rob Jelsma

Oduber, die rechtshandig slaat maar linkshandig gooit, maakte afgelopen weekeinde nog geen deel uit van de ploeg van Pioniers. De Hoofddorpers speelden twee oefenwedstrijden tegen Silicon Storks. Bij de competitiestart op donderdag 29 april zal Oduber nog ontbreken in de selectie van coach Mervin Gario. De nieuwe aanwinst voegt zich in mei bij de Hoofddorpse ploeg.

Het is de tweede keer dat de outfielder in de Hoofdklasse uitkomt. In 2016 speelde Oduber dankzij een hamstringblessure slechts acht wedstrijden voor Curaçao Neptunus. Hij eindigde het seizoen met een slaggemiddelde van .353.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse