Softbal

Koninkrijksteam speelt ook in 2021 tegen Duitsland

Foto: Sascha Schneider

Koninkrijksteam speelt ook in 2021 tegen Duitsland

Net als in 2020 speelt Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch Softbal ook in 2021 een serie wedstrijden tegen buurland Duitsland. Op zondag 2 mei, één dag na de start van de Hoofdklasse, speelt het Koninkrijksteam in Enschede een doubleheader tegen de Duitse nationale ploeg. Beide teams bereiden zich voor op het EK dat deze zomer in Italië wordt gespeeld.

Op het EK zal het team van bondscoach Ferenc Jongejan strijden om de Europese titel, net als in 2017, in het hol van de leeuw te heroveren. In 2017 werd het Koninkrijksteam ongeslagen kampioen, maar de Italianen wonnen het laatst gespeelde EK in 2019.

In de onderlinge wedstrijden tussen het Koninkrijksteam en Duitsland was Oranje in 2020 zes keer te sterk voor de Duitsers, die tijdens het laatste EK tiende werden.

Beide wedstrijden worden uitgezonden door Softbaldino:

Game 1

Game 2

https://youtu.be/PnYZKI55Av8

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal