Roy Berrevoets stond in 2016 voor het laatst aan het roer bij HCAW.

HB Hoofdklasse

HCAW start seizoen met coachwissel

Foto: © Alfred Cop

HCAW start seizoen met coachwissel

HCAW start het seizoen met een nieuwe coach. Na een vertrouwensbreuk heeft de Bussumse club deze week de samenwerking met Austis Gibbs stopgezet. Vanavond is HCAW het eigen In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi gestart onder leiding van Roy Berrevoets, die voor de derde keer in zijn carrière de rol van hoofdcoach bij de Bussumse hoofdklasser heeft opgepakt.

De op Curaçao geboren, maar op Aruba opgegroeide Austis Gibbs werd vijf maanden geleden aangesteld als hoofdcoach als vervanger van Dè Flanegin, die HCAW twee seizoenen op rij naar de Play-Offs loodste. Flanegin vertrok tijdens de Play-Offs abrupt als hoofdcoach, waarna Rudy Dirksen het seizoen als hoofdcoach afmaakte.

Gibbs was in het verleden als speler, scout en coach actief in de organisaties van Los Angeles Dodgers en Minnesota Twins. In 2019 verhuisde hij naar Nederland en ging als coach aan de slag bij Tex Town Tigers in Enschede en De Hazenkamp in Nijmegen. Voor het Bussumse HCAW zou de Curaçaose coach zijn debuut als hoofdcoach in de hoofdklasse maken.

Vertrouwensbreuk

Voor de start van het seizoen heeft HCAW de samnewerking met Gibbs echter beëindigd. De club heeft dit deze week besloten na een vertrouwensbreuk tussen spelers, staf en Gibbs. De vacature wordt opgevuld door Roy Berrevoets, die al twee keer eerder als hoofdcoach werd aangesteld en tijdens de laatste oefenwedstrijden van HCAW deze maand al als hoofdcoach in de dug-out zat. De oud-speler van de Bussumse club stond bij HCAW aan het roer in de seizoenen 2007, 2008 en 2016. Als speler kwam hij in dertien seizoenen ruim vierhonderd wedstrijden uit in de hoofdklasse voor HCAW. Mede daardoor werd in 2007 zijn rugnummer door HCAW uit de roulatie gehaald.

Door het vertrek van Gibbs keert Berrevoets opnieuw terug als hoofdcoach. De afgelopen weken maakte Berrevoets de voorbereiding op het nieuwe seizoen al mee. Samen met pitching-coach Shane Gnade maakte hij deel uit van de coaching-staf van manager Austis Gibbs. Met Berrevoets start HCAW vanavond aan het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi. Het oefentoernooi wordt traditioneel tussen de vier sterkste teams van het afgelopen seizoen gespeeld. Waar dit normaal in een lang weekend gebeurt waarbij alle wedstrijden in Bussum worden gespeeld, zijn de zes wedstrijden die deel uitmaken van het toernooi door de coronamaatregelen nu verspreid over vier dagen en vier locaties. Curaçao Neptunus, L&D Amsterdam en Hoofddorp Pioniers zijn de andere deelnemers aan het toernooi.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse