HB Hoofdklasse

Ronald Jaarsma: “Wij gaan voor het kampioenschap”

Foto: Jan Kok

Ronald Jaarsma: “Wij gaan voor het kampioenschap”

Over exact een week gaat het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse van start. Iets later dan gepland, vanwege de coronamaatregelen die een goede voorbereiding deze winter in de weg stonden. In de komende dagen blikken wij met spelers, coaches en bestuursleden vooruit op het nieuwe seizoen. Vandaag trappen we af met Curaçao Neptunus manager Ronald Jaarsma.

Met een wedstrijd tegen Silicon Storks gaat ook voor Curaçao Neptunus op donderdag 29 april aanstaande het honkbalseizoen 2021 van start. Een seizoen dat volgens manager Ronald Jaarsma een lastige voorbereiding kende.

“Laat ik voorop stellen dat ik alle beperkingen rond het indammen van corona begrijp. Maar het maakte de voorbereiding voor ons lastiger dan in andere jaren.”  “Kan je normaal je training opbouwen in de beschermde omgeving van een zaal; nu moest alles buiten gebeuren. En het blijft toch bijzonder als je de ene dag met windkracht 7 en een waterig zonnetje in de slagkooi staat en de andere dag tijdens sneeuwbuien met de groep in tweetallen aan het werk bent.”

“Aan de andere kant hebben wij nog het geluk dat veel van onze spelers deel uitmaken van de selectie van Team Kingdom of the Netherlands. Zij kunnen daar gewoon doortrainen. Als ik die er ook nog eens alle dagen bij zou hebben, dan wordt de begeleiding meer dan een dagtaak.”

Net op tijd klaar voor de start

“We zijn vorige week goed met onze oefenwedstrijden begonnen (twee overwinningen tegen Twins – red.). Als we het komende weekend ook goed doorkomen, dan zijn we precies op tijd klaar voor de start van de competitie.”

Voor Curaçao Neptunus telt alleen de titel

“Het doel voor ons wijkt in feite niet af van andere jaren. Voor ons telt alleen de titel. Ik plaats ons aan het einde van deze Hoofdklassecompetitie op de eerste plek. Wij zijn zowel qua pitching als met slaan in de breedte zoveel sterker geworden, dat ik die voorspelling wel aandurf.”

“Over de collega’s spreek ik mij niet uit. Ik heb ze te weinig aan het werk gezien.”

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse